Το θρακιώτικο ντέρμπι της πρεμιέρας στη Basket League (που όλοι ξεχάσαμε)

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ο Ολυμπιακός νίκησε στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό σε ένα μέτριο παιχνίδι με 55-45, άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Basket League και εξ αρχής πήρε προβάδισμα στο κυνήγι της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια, που εξασφαλίζει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ (έτερον εκάτερον αν αυτό πήγε στράφι στους περσινούς τελικούς).

Ωστόσο μπορεί να κυριάρχησε στην μπασκετική επικαιρότητα αυτός ο αγώνας, σε επίπεδο Θράκης όμως είχαμε μια άλλη μονομαχία με ενδιαφέρον στην πρεμιέρα της Α1. Ο λόγος για την κόντρα του Ντίνου Νικολόπουλου που όπως σας έχουμε ανημερώσει πήγε στα Τρίκαλα με τον Χρήστο Πετροδημόπουλο της Κηφισιάς, στο ντέρμπι των δύο νεοφώτιστων ομάδων που διεξήχθη το Σάββατο στην θεσσαλική πόλη και ολοκληρώθηκε με επικράτηση των φιλοξενουμένων.

Η Κηφισιά νίκησε μέσα στα Τρίκαλα με 64-69 με τους δυο θρακιώτες να αγωνίζονται με τις ομάδες τους. Ωστόσο ο Νικολόπουλος δεν πέτυχε κάποιον πόντο σε αντίθεση με τον Πετροδημόπουλο που πέτυχε τέσσερις και έτσι, πέρα από τη νίκη της ομάδα του, αναδείχθηκε άτυπος νικητής και στην θρακιώτικη κόντρα των δύο παικτών. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας στο πρωτάθλημα της Basket League: ΚΑΟΔ-Άρης 58-66, Τρίκαλα-Νέα Κηφισιά 64-69, ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου 88-81, Ρέθυμνο-Ίκαρος Χαλκίδας 82-77, Πανελευσινιακός-Πανιώνιος 72-74, Απόλλων Πάτρας-Ηλυσιακός 80-65, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 55-45