Οι αντίπαλοι της Ελλάδας των 4 Εβριτών στα προκριματικά του Παγκοσμίου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Η Σλοβακία, η Φινλανδία και η Ουκρανία θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ανδρών των τεσσάρων Εβριτών στην τρίτη φάση της προκριματικής διαδικασίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί ατις αρχές Ιανουαρίου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 3-5 Ιανουαρίου στην πόλη Πόμπραντ της Σλοβακίας (εκεί όπου είχε αγωνιστεί η Εθνική Γυναικών στην α’ φάση της προκριματικής διαδικασίας). Εκεί αναμένεται να δώσουν το παρών ο ορεστιαδίτης Δημήτρης Τζούριτς της τουρκικής Χαλκμπανκ, ο αλεξανδρουπολίτης Ραφαήλ Κουμεντάκης της ιταλικής Ραβέννα αλλά και οι Ανδρέας Ανδρεάδης και Ανέστης Δαλακούρας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που είχαν κληθεί στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης τον Μάιο.

Αντίπαλοί μας θα είναι η Σλοβακία (του βοηθού προπονητή Αντρέι Κράβαρικ) που είναι και οικοδέσποινα του τουρνουά, η Φινλανδία (των παλιών μας γνώριμων Όλι Κούναρι, Γιούκα Λεχτόνεν, Άντι Σιλτάλα) και η Ουκρανία (του Γιούρι Φιλίποφ, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον γιο του Ντίμα!). 

Ο προπονητής της Εθνικής Σωτήρης Δρίκος τόνισε: “Στον όμιλο υπάρχει μια ισορροπία εξαιτίας του γεγονότος ότι θα φιλοξενηθεί στην Σλοβακία, γιατί στην περίπτωση που διοργανώτρια ήταν η Φινλανδία τότε αυτή θα ήταν και το ξεκάθαρο φαβορί. Σίγουρα αυτές οι δύο χώρες έχουν το προβάδισμα και εμείς με την Ουκρανία θα προσπαθήσουμε να μπούμε σφήνα ανάμεσα τους, ωστόσο επαναλαμβάνω ότι υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά μας”.

Συνολικά στη γ’ φάση συμμετέχουν 20 ομάδες χωρισμένες σε 5 ομίλους και την πρόκριση στα τελικά (θα διεξαχθούν στην Πολωνία το 2014) θα πάρουν οι πρώτες ομάδες των πέντε ομίλων, καθώς και η καλύτερη δεύτερη απ’ όλους τους ομίλους.

Αναλυτικά οι πέντε όμιλοι των προκριματικών:

Όμιλος I (Οπάβα, Τσεχία): Βουλγαρία, Τσεχία, Ολλανδία, Κύπρος

Όμιλος J (Νις, Σερβία): Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σκόπια

Όμιλος K (Λούντβισμπουργκ, Γερμανία): Γερμανία, Τουρκία, Εσθονία, Κροατία

Όμιλος L (Νάντ, Γαλλία): Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Λευκορωσία

Όμιλος M (Πόπραντ, Σλοβακία): Φινλανδία, Σλοβακία, Ελλάδα, Ουκρανία.