ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στην τεσσάρα του Εθνικού επί του Ιπποκράτη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές πέτυχε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο οποίος επικράτησε άνετα του Ιπποκράτη με 4-1 ισοβαθμώντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο ποιοτικά, αφού οι γηπεδούχοι δε μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Αϊνδέλη και να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Στην πρώτη καλή στιγμή του στο παιχνίδι ο Εθνικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με όμορφο πλασέ του Νταλαπέρα στο 34ο λεπτό της συνάντησης. Τέσσερα λεπτά μετά το σουτ του Αγγελακάκη πέρασε λίγο άουτ και στο επόμενο λεπτό το σουτ του δραστήριου Κυριζάκη μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Ιπποκράτη.

Στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός ανέβασε την απόδοσή του και με καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε να φτάσει στην επιβλητική νίκη. Η πρώτη αξιόλογη φάση ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν οι δύο αλλαγές, που πέρασαν στο ματς στην ανάπαυλα, ο Μαυρομιχάλης με τον Νάνο συνεργάστηκαν στο 53′, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ. Στο 57ο λεπτό της συνάντησης το σουτ του Κώστα Στεφανίδη δεν ανησύχησε τον Φυσέκη και δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με πλασέ του Κυριζάκη, που σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά από ασίστ του Αγγελακάκη.

Στο 65ο λεπτό το πλασέ του Αγγελακάκη πέρασε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν προσωρινά, όπως αποδείχθηκε, στο παιχνίδι με την κεφαλιά του προωθημένου Ξυλούδη, που μείωσε σε 2-1. Στο 74′ ο Αγγελακάκης έχασε την ευκαιρία να ανεβάσει το δείκτη του σκορ για την ομάδα του. Ό,τι δεν κατάφερε όμως εκείνος, το πέτυχε στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Θάνος με ψηλοκρεμαστό σουτ σε κενή εστία γράφοντας το 3-1. Στο 77ο λεπτό της συνάντησης η κεφαλιά του Κατσαμάγκα κατέληξε στην αγκαλιά του Φυσέκη. Στο 84′ ο Αγγελακάκης σε τετ-α-τετ έδωσε πανηγυρικό τόνο στη νίκη της ομάδας του, βγάζοντας μάλιστα κατά την προσφιλή του συνήθεια τη μάσκα του Ζορό. Στο 88ο λεπτό της συνάντησης ακυρώθηκε γκολ του επιθετικού του Εθνικού.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Νταλαπέρας, Κυριζάκης, Δούπας και Κοιλιαρης, ενώ για τον Ιπποκράτη διακρίθηκαν οι Ράλλης, Στεφανίδης Κ., Κατσαμάγκας και Πασχαλίδης. Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Σκίνδρη και των βοηθών του κ. Δαλαμπούρα και Χρήστου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Φυσέκης, Πετκίδης (64′ Γαλανός), Τσικάκης, Άχπα, Δούπας, Θάνος, Κυριζάκης (64′ Τσιφτσής), Κοίλιαρης, Αμπραχαμιάν, Νταλαπέρας (80′ Μπαρμπαγιάννης), Αγγελακάκης
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: Αϊνδέλης, Κακογλέπης, Ράλλης (68′ Μακιτσιάν), Δεληγιαννίδης, Ξυλούδης, Πασχαλίδης, Στεφανίδης Κ., Μόκαλης (46′ Νάνος), Κατσαμάγκας, Τσακιρίδης (46′ Μαυρομιχάλης), Στεφανίδης Η.