Γ’ Εθνική: Πώς ο ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησε του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ο ΓΑΣ Κομοτηνή κέρδισε πουλύ εύκολα στο θρακιώτικο ντέρμπι τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 65 – 47 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνική, σε αντίθεση με την ομάδα του Έβρου που μάλλον θα πρέπει να παλέψει πολύ για να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων στο τέλος.

Επρόκειτο για ένα κακό και νευρικό παιχνίδι, όπου μάλλον κέρδισε η λιγότερο κακή ομάδα. Ο Εθνικός εμφανίστηκε αρκετά κακός και με ελάχιστες αντοχές, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Στέφανος Βουτσάς προτίμησε την άμυνα ζώνης στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο ΓΑΣ να κάνει πολλά σουτ, τα οποία δεν ήταν στην πλειοψηφία τους εύστοχα, ωστόσο οι Κομοτηναίοι κυριάρχισαν στον τομέα των ριμπάουντς και με τα επιθετικά που κέρδισαν, είχαν πολλές φορές την δυνατότητα να κάνουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο αγώνας έμοιαζε πιο πολύ με… φιλικό, καθώς δεν υπήρχαν έντονες φάσεις, Ο ΓΑΣ εκμεταλλευόμενος κυρίως την εμπειρία του, ξεκίνησε δυναμικά με ένα 11-0 έβαλε από την αρχή τις βάσεις για μια εύκολη επικράτηση. Στο τέλος του δεκαλέπτου ο Εθνικός μείωσε στους επτά (22-15), όμως η διαφορά αυξήθηκε στην συνέχεια και το ημίχρονο έκλεισε με τους Κομοτηναίος να έχουν πλέον προβάδισμα διψήφιου αριθμού πόντων (38-26). Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 18 πόντους, σταθερά έμεινε σε διψήφιο αριθμό και τελικά διατηρήθηκε ως το τέλος, με τον ΓΑΣ να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα.

Δεκάλεπτα: 22-15, 38-26 (ημίχρονο), 49-36, 65-47 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Δημάδης – Γιαννούλης

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Νεοκλής Λεμονίδης): Πανταζής 6(2), Σταματέλος 5(1), Διαμαντίδης 4, Μασλαρινός 5(1), Λεχούδης 3, Ντίνας 8, Ζήκας, Μπεκρής, Μακρής 4, Βελή 16(2), Στασινόπουλος 5, Καδήρ 9.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Στέφανος Βουτσάς): Δεληδήμος, Φωτιάδης, Χονδρόπουλος 8(2), Δουρδούλης 3, Ξένος 6, Νούλας, Μπανταλίδης, Πασσιάς, Κανδύλης 2, Τελούδης 18(3), Δελχανίδης 10, Παπαλαμπίδης.
 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ