Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τη νίκη του Εθνικού στη Μίκρα

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί του Άρη στο κλειστό της Μίκρας, επικρατώντας στο τάι μπρέικ με 3-2 σετ. Οι κορυφαίοι μπλοκέρ της ομάδας, οι εβρίτες Γιώργος Παπάζογλου και Ανδρέας Ανδρέαδης, έκαναν δηλώσεις μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και στο τρομερό ποσοστό που είχε ο Εθνικός στα μπλοκ.

Ο Γιώργος Παπάζογλου με τα 13 «τελειωμένα» μπλοκ (δηλαδή πόντους) που πέτυχε στον αγώνα με τον Άρη έκανε ρεκόρ από καταβολής των στατιστικών στην Α1. Αναλυτικά τόνισε: «Ποτέ στην καριέρα μου δεν είχα ξαναπάρει 13 μπλοκ σε έναν αγώνα, ούτε θυμάμαι κάτι τέτοιο να έχει ξαναγίνει. Είναι κάτι εκπληκτικό και για μένα. Σίγουρα η προσπάθεια είναι ομαδική. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τρίποντο αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στο 4ο σετ. Ο Άρης έχει καλή ομάδα και ειδικά εάν ο Κυριακίδης επανέλθει πλήρως δύσκολα θα χάνει στην έδρα του. Κάναμε καλή εμφάνιση σαν ομάδα».

Ο έτερος μπλοκέρ Ανδρέας Ανδρεάδης είπε: «Ακολουθήσαμε την τακτική μας. Ο Παπάζογλου ότι έκανε του έβγαινε μπλοκ… Πήγαμε καλά. Είναι σημαντικό να ξεκινάς με νίκη το πρωτάθλημα. Θα ξεκουραστούμε λίγο και θα μπούμε στην τελική ευθεία για τον εντός έδρας αγώνα με την Παναχαϊκή και φυσικά περιμένουμε τους οπαδούς του Εθνικού στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Αγώνα με τον αγώνα θα βελτιώνουμε λεπτομέρειες σαν κι αυτές που απόψε μας κόστισαν δύο σετ. Έγινε ένα σκληρό ματς. Ο Άρης έπαιξε καλά αλλά και η τακτική μας πήγε καλά ειδικά στο μπλοκ. Έρχεται δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση».

Αντιθέτως, ο τεχνικός του Αρη Αντρέι Κράβαρικ είπε στις πρώτες του δηλώσεις «Λάθη, λάθη, λάθη» και αμέσως μετά  επισήμανε: «Μακάρι και στη συνέχεια του πρωταθλήματος η υποδοχή μας να είναι τόσο καλή. Πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε επιθετικές λύσεις και να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο με τους πασαδόρους. Έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι είμαστε ευχαριστημένοι με το βαθμό που πήραμε. Συνεχίζουμε τη δουλειά και είμαι σίγουρος ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο».

Αναφερόμενος στον Εθνικό ο Αντρέι Κράβαρικ είπε. «Ο Εθνικός εμφανίστηκε όπως ακριβώς μπορεί και δίκαια πήρε τη νίκη».

Όσο για τον Θόδωρο Παπαδημητρίου, αφού υποστήριξε ότι έστω και ο βαθμός ήτανβ κέρδος με αυτήν την σχετικά κακή εμφάνιση για τον Άρη, σχολίασε για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης: «Είναι μια ομάδα με τον ίδιο κορμό απλά έχει κάνει μία δύο προσθήκες παικτών. Κέρδισε δίκαια».