Live από το Καραϊσκάκη: Ελλάδα – Σλοβακία 1-0 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει από την Αθήνα ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την αναμέτρηση ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και την Σλοβακία για τα προκριμαρικά του Μουντιάλ που θα διοργανωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Βραζιλία. Ο Γιάννης Γιαγκίνης βρίσκεται στο Στάδιο Καραϊσκάκη και μεταδίδει…

Καλησπέρα. Τρία τέταρτα πριν την έναρξη του αγώνα, μείνετε μαζί μας για να παρακολουθήσουμε μαζί την αναμέτρηση της Εθνικής με την Σλοβακία, προτελευταία για τον προκριματικό όμιλο. Η Ελλάδα αναζητά οπωσδήποτε τη νίκη, ώστε να ελπίζει σε στραβοπάτημα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, μπας και γίνει κανα θαύμα και πάμε απευθείας στην Βραζιλία. Αλλιώς θα πρέπει να παίξουμε μπαράζ το Νοέμβριο για να προκριθούμε.

Ωρα 21:03  Κάτω από χειροκροτήματα, εισέρχεται τώρα στον αγωνιστικό χώρο η Εθνική Ομάδα. Ο “δικός μας” Βασίλης Τοροσίδης μετέχει στο αρχικό σχήμα, αλλά περιμένουμε να μας τα φέρουν και επίσημα να σας τα αναφέρουμε

Ωρα 21:06  Αποδοκιμασίες για την είσοδο της Σλοβακίας. Στο αρχικό σχήμα μετέχουν και ο Βάις του Ολυμπιακού και ο Στοχ του ΠΑΟΚ. 

Ωρα 21:11  Λίγος ακόμα ο κόσμος αλλά υπάρχει προσδοκία από την ΕΠΟ ότι θα έρθει. Παρασκευή βράδυ και με καλή ομάδα απέναντί μας, προτελευταίο βήμα στην πορεία για το Μουντιάλ. Δεν υπάρχει διακιολογία.

Ωρα 21:15  Πριν λίγο είδαμε και είχαμε μια σύντομη συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη. Εδώ είναι και ο Γιώργος Γκιρτζίκης από την ΕΠΣ Ξάνθης. Αντίθετα, δεν είναι στο Καραϊσκάκη ο τρίτος θρακιώτης του ΔΣ της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εβρου Χρήστος Καραβασίλης

Ωρα 21:21 Πάμε στις συνθέσεις που μόλις ανακοινώνονται και από τα μεγάφωνα

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): 1.Καρνέζης- 15.Τοροσίδης, 20.Χολέμπας, 19.Παπασταθόπουλος, 4.Μανωλάς, 6.Τζιόλης, 2.Μανιάτης, 14.Σαλπιγγίδης, 16.Χριστοδουλόπουλος, 7.Σαμαράς, 9.Μήτρογλου.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Γιάν Κόζακ): 1.Μούιτσα- 2.Πέκαρικ, 3.Σκρτελ, 4.Ντούριτσα, 15.Χούμποτσαν, 22.Πετσόφσκι, 19.Κούτσκα, 9.Σέστακ, 7.Βάις, 10.Στοχ, 11.Νέμετς.

Ωρα 21:27  Απίστευτο γέλιο. Ανακοινώνοντας τους διαιτητές από τα μεγάφωνα, ο εκφωνητής είπε ότι είναι του… Συνδέσμου Γερμανίας. Βέβαια, το Ντενίζ Αϊτεκίν για τούρκικο μας κάνει, αλλά δεν πειράζει, τόσους μετανάστες έχουν. Βοηθοί οι Κλέβε και Χέκερ.

Ωρα 21:30  Αναπληρωματικοί για την Ελλάδα:12.Καπίνο, 13.Σηφάκης- 3.Τζαβέλλας, 5.Σιόβας, 8.Κονέ, 10.Καραγκούνης, 11.Βύντρα,  17.Αθανασιάδης, 18.Νίνης, 21.Σάμαρης, 22.Φετφατζίδης, 23.Ταχτσίδης.

Ωρα 21:34  Οσο και αν ψάχνουμε, κάποιο πανό από την Θράκη δεν έχουμε βρει. Εχει ως συνήθως από Χανιά, έχει από Αρκαδία, έχει από Μακεδονία με τον ήλιο της Βεργίνας αλλά από Θράκη γιοκ

Ωρα 21:40 Επίσημη είσοδος των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Και η ωρα των ύμνων. Ο κόσμος έχει αυξηθεί αρκετά, αλλά όχι και ότι έχει τιγκάρει το Στάδιο. Αλλά είναι θερμός. Ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Πάμε λοιπόν, καλή επιτυχία στην Εθνική μας

1′ Εναρξη του αγώνα

6′ Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Ο Βασίλης Τοροσίδης εκτέλεσε φάουλ, έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Κώστας Μανωλάς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Μούιτσα με υπερπροσπάθεια στη δεξιά του γωνία απόκρουσε και στη συνέχεια ο Πετσίφσκι την έδιωξε σε κόρνερ.

10′ Απειλεί εκ νέου η Εθνική. Μετά από γρήγορη και ωραία εναλλαγή της μπάλας, ο Αλέξανδρος Τζιόλης έπιασε ευθύβολο δυνατό σουτ, αλλά ο Σκρτελ με προβολή κόντραρε τη μπάλα η οποία πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μούιτσα κόρνερ.

20′ Κίτρινη κάρτα στον Πέκαρικ που σταμάτησε με το χέρι πεσμένος την μπάλα, μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Χολέμπας από τα αριστερά, που πήρε την μπάλα από τη μια άμυνα και τρέχοντας παράλληλα με την πλάγια γραμμή πέρασε τέσσερις παίκτες και την έφερε στο ύψος της περιοχής.

21′ Κίτρινη κάρτα στον Βάις που δεν πήγε στην σωστή απόσταση για να εκτελεστεί το φάουλ που προαναφέραμε

22′ Κίτρινη κάρτα στον Χολέμπας.

28′  Καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά από πάσα του Γιώργου Σαμαρά βγήκε στην αντεπίθεση και έξω από την περιοχή εξαπέλυσε δυνατό συρτό σουτ που εξουδετέρωσε ο Μούιτσα και στη συνέχεια ο Σκρτελ απομάκρυνε τη μπάλα σε πλάγιο άουτ.

33′ Κίτρινη κάρτα στον Στοχ.

44′  Γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ. Για την ακρίβεια αυτογκολ για την Σλοβακία σε μια από τις πιο αστείες φάσεις που έχουμε δει. Ο Σκτρελ γύρισε την μπάλα στον Μούχα, με τον πορτιέρο της Σλοβακίας να μην μπορεί να την συγκρατήσει και να του περνάει κάτω από τα πόδια!!!! Απρόσμενο δώρο, αλλά δεν μας χαλάει καθόλου. Ελλάδα – Σλοβακία 1-0

45′  Δυο τα λεπτά των καθυστερήσεων

45+2′  Τέλος του πρώτου μέρους. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: Ελλάδα – Σλοβακία 1-0

46′  Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

48′ Καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Χοσέ Χολέμπας από πάσα του Γιώργου Σαμαρά πλαγιοκόπησε από τ’ αριστερά την άμυνα των Σλοβάκων, γύρισε τη μπάλα στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, αυτός έχασε την ισορροπία του απέναντι στον Μούιτσα, αλλά τελικά έκανε το σουτ, που κοντραρίστηκε από τον Ντούριτσα και στη συνέχεια ο Σκρτελ απομάκρυνε.

56′ Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Από σέντρα του “δικού μας” Βασίλη Τοροσίδη και κόντρες μέσα στην περιοχή των Σλοβάκων η μπάλα έφτασε στον Κώστα Μήτρογλου, αυτός έκανε το πλασέ πάνω από τον εξουδετερωμένο Μούιτσα, αλλά ο Πέκαρικ απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή.

57′ Αλλαγή για την Εθνική. Ο Σωτήρης Νίνης στη θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

63′ Αλλαγές για τη Σλοβακία. Οι Γκουεντέ και Γιακούμπκο.στις θέσεις των Πετσόφσκι και Σέστακ.

64′ Κίτρινη κάρτα στον Γιακούμπκο.

67′ Μεγάλη στιγμή για την Εθνική. Ο Χοσέ Χολέμπας έβγαλε την ομάδα στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή πέρασε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αλλά το σουτ του αρχηγού μας κοντραρίστηκε και πέρασε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Χοσέ Χολέμπας πήρε τη μπάλα από τον Γιώργο Σαμαρά, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μούιτσα

70′ Κίτρινη κάρτα στον Χούμποτσαν.

71′ Καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση, το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μούιτσα.

76′ Αλλαγή για την Εθνική. Ο Γιώργος Καραγκούνης στη θέση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.  Αλλαγή και για τη Σλοβακία. Ο Ντούρις στη θέση του Νέμετς.

89′ Αλλαγή για την Εθνική. Ο Γιάννης Φετφατζίδης στη θέση του Κώστα Μήτρογλου.

90′  Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων

90+2′  Πολύ καλή ατομική προσπάθεια από τον Τζιόλη που πέρασε τρεις παίκτες των Σλοβάκων με το σουτ του να είναι αρκετά αδύνατο και να αποτελεί εύκολη “λεία” για τον Μούχα.

90+3′  Τέλος του αγώνα. Με το συνήθες για την Εθνική 1-0 η Ελλάδα ξεπερνά και το εμπόδιο της Σλοβακίας. Εμεινε και το Λιχτενστάιν, που απόψε έχασε 4-1 από την Βοσνία, για να κλεισει η παρουσία και να πάμε στα μπαράζ (εκτός και αν γίνει κανά θαύμα την Τρίτη και χάσει βαθμούς η Βοσνία από την Λιθουανία, που δεν νομίζουμε). Mvp βγήκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, πραγματικός βράχος στην άμυνα.

Όπα. Επεισόδιο μετά τη λήξη του αγώνα. Στα χέρια ήρθε ο Καραγκούνης με τον Σκτρελ, τον αρχηγό της ομάδας της Σλοβακίας. Για την ακρίβεια, ο Σκτρελ επιτέθηκε και συνεχίζει. Είναι και αυτός που έβαλε το αυτογκόλ, λογικό να έχει νεύαρα. Αλλά τόσο; Κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή μετά τη λήξη του ματς!!!!!!! Απίστευτα πράγματα!!!! 

Τέλος πάντων. Η ουσία είναι ότι το ματς έληξε και η Ελλάδα πήρε τους τρεις βαθμούς. Πλέον η Ελλάδα πάει στους 22 βαθμούς, όσους και η Βοσνία, ενώ η Σλοβακία έχει μείνει δέκα πόντους πίσω, στους 12. Τελικό αποτέλεσμα: Ελλάδα – Σλοβακία 1-0.

Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε άλλο ένα live αγώνα της Εθνικής Ομάδας με στυλ… θρακικό. Πάμε μεικτή ζώνη μήπως και πάρουμε δηλώσεις από Βασίλη Τοροσίδη, μήπως και βρούμε και τους παράγοντες της ΕΠΟ από τα μέρη μας. Στο ημίχρονο είδαμε και άλλες θρακιώτικες παρουσίες στις εξέδρες, αλλά θα τις δείτε σε αναρτήσεις που έπονται, μάλλον στην ενότητα του lifestyle. Ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας. Μείνετε συντονισμένοι στο ThrakiSportS…