Έγινε στην Θράκη!!! Μπήκε χωρίς άδεια στο γήπεδο και αποσόβησε γκολ! Μετά οι συμπαίκτες του έβαλαν… αυτογκόλ!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη το περασμένο σαββατοκύριακο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Έβρου. Παίκτης που δεν μετείχε στην ενδεκάδα αλλά ήτα αναπληρωματικός μπήκε και αποσώβησε γκολ, με αποτέλεσμα να φάει… κόκκινη κάρτα και οι συμπαίκτες του να αναγκαστούν να βάλουν αυτογκολ για να αποκατασταθεί η αδικία.

Το περιστατικό συνέβη στον αγώνα Βρυσούλα – Λυκόφη για το πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής. Βρισκόμασταν ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ενώ δεν υπήρχε ακόμα σκορ (0-0). Ο ποδοσφαιριστής της Λυκόφης Πιρπιρής ύστερα από ατομική προσπάθεια, πέρασε  και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε τη μπάλα προς το άδειο τέρμα, σπεύδοντας να πανηγυρίσει. Όμως εκείνη την στιγμή, κάποιος αναπληρωματικός παίκτης της Βρυσούλας που έκανε το ζέσταμα πίσω από το τέρμα, μάλλον από υπερβάλλοντα ζήλο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έδιωξε την κατευθυνόμενη προς τα δίχτυα μπάλα, λίγο πριν περάσει την γραμμή.

Όλοι απόρησαν, άρχισαν οι διαμαρτυρίες αλλά ο διαιτητής Σουμάκας ήταν αμίλεικτος. Εφόσον δεν πέρασε η μπάλα την γραμμή, δεν μπορεί να κατακυρωθεί γκολ. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να δείξει την κόκκινη κάρτα στον αναπληρωματικό που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους παίκτες της Λυκόφης να διαμαρτύρονται έντονα και με το δίκιο τους σε αυτούς της Βρυσούλας. 

Η συνέχεια δόθηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Με εντολή των παραγόντων της Βρυσούλας, που στην διάρκεια του ημιχρόνου ζήτησαν συγνώμη για το απρόοπτο γεγονός, οι παίκτες της Βρυσούλας αντάλλαξανε δυο μπαλιές και με τον πιο επιδεικτικό τρόπο έστειλαν την μπάλα στο τέρμα της ομάδας τους. Με τον τρόπο αυτό (που αξίζει βραβείο fair play από τις τοπικές κι όχι μόνο αρχές και το ThrakiSportS θα προσπαθήσει με όσες δυνάμεις διαθέτει για κάτι τέτοιο) με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και το αυτογκόλ της Βρυσούλας, αποκαταστάθηκε η αδικία.

Τελικά η Λυκόφη πέτυχε άλλα τρία γκολ, προηγήθηκε με 0-4 και έφυγε από την έδρα της Βρυσούλας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το μόνο που κατάφερε η γηπεδούχος ομάδα ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις σε 1-4 με ένα γκολ από την… σέντρα και αφού η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του τερματοφύλακα…