Η κοροϊδία των Χρυσωρυχείων! Παράτησαν τον Εθνικό και πήγαν στον… ΠΑΟΚ!!!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Μπορεί να Χρυσωρυχεία Θράκης να αποχώρησαν από την χορηγία της φανέλας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αλλάθα συνεχίσουν εμμέσως να προβάλονται στο πρωτάθλημα της Volley League που ξεκινά το Σάββατο, μέσω μιας άλλης “αδελφής” εταιρείας.

Ο λόγος για την “Ελληνικός Χρυσός”, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αποτελέσει τον βασικό χορηγό του ΠΑΟΚ. «Το ΤΑΠ βόλεϊ του ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συνεργασία του, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με την “Ελληνικός Χρυσός” ΑΕ.  Στην αγωνιστική περίοδο, που το βόλεϊ του ΠΑΟΚ επιχειρεί την μεγάλη υπέρβαση προκειμένου να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη η “Ελληνικός Χρυσός” ΑΕ έρχεται αρωγός της προσπάθειας μας και θερμά την ευχαριστούμε γι αυτή την αρωγή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΑΑ ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα, η οποία είναι αλήθεια ότι πέρασε στα… ψιλά.

Η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” δραστηριοποιείται στην Χαλκιδική και έχει ως βασικό μέτοχο την καναδική “Eldorado Gold”, αυτήν δηλαδή που έχει εξαγωράρει τα “Χρυσωρυχεία Θράκης”. Ωστόσο, μετά από χρόνια συνεργασίας με τον Εθνικό (και άλλες ομάδες της Θράκης και κυρίως του Έβρου), τα “Χρυσωρυχεία Θράκης” σε μια προσπάθεια πίεσης προς τις τοπικές αρχές και την τοπικλη κοινωνία που στην συντριπτική της πλειοψηφία αντιτίθεται στην επένδυση του Περάματος, αποφάσισε να σταματήσει τις χρηματοδοτήσεις στα σωματεία της Θράκης. Το επιχείρημα που σε γενικές γραμμές ειπώθηκε τότε από τους εκπροσώπους των “Χρυσωρυχείων” είναι ότι δεν έχει ρευστό σε ομάδες, όσο δεν δίνεται η άδεια για την εξόρυξη στο Πέραμα του Έβρου.

Την ίδια ώρα βέβαια, σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί και η επένδυση της “Ελληνικής Χρυσός” στην Χαλκιδική. Και εκεί οι κάτοικοι είναι στους δρόμους, έχουν μάλιστα πραγματοποιήσει μεγάλα συλλαλητήρια κατακλύζοντας ακόμα και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αλλά εκεί δεν υπάρχουν προφανώς τέτοιου είδους προβλήματα, σαν και αυτά που επικαλέστηκαν οι ιθύνοντες των “Χρυσωρυχείων Θράκης” για να κόψουν το ρευστό στις ομάδες της Θράκης. Παρά τις αντιδράσεις, η “Ελληνικός Χρυσός” προχώρησε στα… μουλωχτά στην συμφωνία με την ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Αντιδράσεις που είχαν υπάρξει από το καλοκαίρι, όταν είχε ακουστεί ότι θα έμπαιναν ως χορηγοί στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τότε το ThrakiSportS είχε ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, είχε παρουσιάσει όλες τις όψεις του ρεπορτάζ και το είχε παρακολουθήσει εκτενώς, μέχρι και την τελική έκδοση ανακοίνωσης, η οποία ανέφερε ότι “η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να ενημερώσει τους φίλους της ότι οι αρχικές επαφές για χορηγικά προγράμματα με την εταιρεία “Hellas Gold” δεν κατέληξαν σε συνεργασία”.

Οι έντονες αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ στάθηκαν η αιτία να σταματήσει η διαφαινόμενη συμφωνία για χορηγία με την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”, θυγατρική της Eldorad Gold που έχει στο χαρτοφυλάκιό της και τα “Χρυσωρυχεία Θράκης” που δραστηριοποιούνται στο Πέραμα Εβρου αλλά και την “Μεταλλευτική Ροδόπης” στις Σάπες. Αλλά αυτά συνέβησαν στο ποδόσφαιρο, η διοίκηση του οποίου σεβάστηκε την θέληση των οπαδών και δεν θέλησε να διαταράξει για αυτό το θέμα τις σχέσεις μαζί τους, σε αντίθεση με την πρώην διοίκηση του Εθνικού που είχε προχωρήσει στην χορηγία ερχόμενη σε σύγκρουση με την πλατιά μάζα της κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης.

Τώρα βλέπουμε ότι η διοίκηση του Εθνικού έμεινε… στα κρύα του λουτρού, έχοντας χαλάσει μεν τις σχέσεις με μερίδα των οπαδών (που θα πάρει χρόνο να αποκατασταθούν) αλλά έχοντας χάσει για την ώρα και τα ωραία λεφτά των “Χρυσωρυχείων” που όμως (εξακολουθούν να) υπάρχουν – και απλά μετακομίζουν δυτικά, προς το αντίστοιχο τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, οι ιθύνοντες του οποίου όμως θα πρέπει από τώρα να αρχίσουν από τώρα να προβληματίζονται για τις αντιδράσεις που αναμένεται να προκαλέσει αυτή η κίνησή τους στην πλατιά μάζα των οπαδών της ομάδας…