Η Μυρσίνη που συγκλόνισε με τα παιδιά της στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Από τις φωτογραφίες που προκαλούν συγκίνηση αλλά και δέος, θαυμασμό και την ανάγκη για επιβράβευση της θέλησης για άθληση και για συμμετοχή στα δρώμενα μιας ομάδας.

Η Μυρσίνη Μούτσιου, που βλέπετε στην φωτογραφία, είναι παίκτρια της Νίκης Αλεξανδρούπολης. Το Σάββατο είχε αγώνες με την ομάδα της, στο τουρνουά με ΑΕ Κομοτηνής, ΑΟ Ορεστιάδας και Θυελλα Φερών, που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Όμως η Μυρσίνη έχει και δυο μικρά, ανήλικα παιδιά. Και δεν είχε που να αφήσει, ώστε να μπορέσει να πάει στο γήπεδο και να αγωνιστεί, στο ερασιτεχνικό επίπεδο στο οποίο κινούνται οι συγκεκριμένες ομάδες.  Ο κανόνας σε αυτήν την περίπτωση λέει ότι ο μέσος άνθρωπος λογικά θα έμενε σπίτι του, μαζί με τα παιδιά του. Αλλά η Μυρσίνη αποτελεί την εξαίρεση.

Έτσι, για να καταφέρει να δώσει το “παρών” στο τουρνουά που αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε για τη Νίκη ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, η Μυρσίνη Μούτσιου έφερε τα παιδιά της στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης. Τα έφερε στο γήπεδο, και τα πρόσεχε όταν δεν έπαιζε αγώνα η Νίκη.

Κάθε φορά όμως που έπαιζε αγώνα η ομάδα της Αλεξανδρούπολης και η μαμά Μυρσίνη έπρεπε να αγωνιστεί, τα πρόσεχαν οι συμπαίχτριές της ,που ήταν στον πάγκο. Μέχρι που τελικά, μετά από τόσες ώρες παραμονής, τα πήρε ο… ύπνος, μέσα στο Κλειστό, με τους αγώνες να βρίσκονται σε εξέλιξη!!!

Η φωτογραφία είναι από αυτήν την στιγμή. Αποτελεί ένα ντοκουμέντο για την αγάπη μιας μάνας – βολεϊμπολίστριας προς την ομάδα της, τον αθλητισμό, την άθληση γενικά. Ήταν μια ενέργεια που συγκλόνισε όσους βρέθηκαν στο Κλειστό το Σάββατο, είναι μια εικόνα που συγκινεί.

Αξίζουν πολλά μπράβο στη Μυρσίνη για την θέλησή της, αλλά και στις συμπαίκτριές της, που την βοήθησαν με τα παιδιά της και απέδειξαν ότι στην συγκεκριμένη ομάδα, τη μόνη εκπρόσωπο της Θράκης μας στα γυναικεία εθνικά πρωταθλήματα, αισθάνονται όλες οι κοπέλες μαζί σαν μια οικογένεια. Κυριολεκτικά…