Αναβάλλεται η πρεμιέρα της Νίκης Αλεξανδρούπολης και όλης της δράσης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Αναβάλλεται η πρώτη αγωνιστική της Α1 Γυναικών, όπως επίσης και ο 3ος Όμιλος της Α2, όπου συμμετέχει η Νίκη Αλεξανδρούπολης. Το ΔΣ της ΕΟΠΕ πήρε την εν λόγω απόφαση, έπειτα από συνεδρίαση της Τρίτης (8/10). Ο λόγος της αναβολής σχετίζεται με τις άδειες λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων.

 Για τους αγώνες της επόμενης εβδομάδας σε Α1 και Α2 Γυναικών καθώς για τους αγώνες της Α2 Ανδρών δεν πάρθηκε οριστική απόφαση, αλλά επισημαίνεται στην ανακοίνωση πως αν ισχύσουν τα ίδια δεδομένα σχετικά με τις άδειες, δύσκολα θα έχουμε αγωνιστική δράση και το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:

“Στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ, η οποία είναι σε εξέλιξη, αποφασίστηκε η αναβολή της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 Γυναικών και του 3ου ομίλου της Α2 Γυναικών που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα από τα μέλη του ΔΣ, αφού αναλύθηκαν εκτενώς όλα τα δεδομένα που αφορούν το θέμα με τις άδειες λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων, ενώ έτυχε και της αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων της Α1 Γυναικών.

Η ΕΟΠΕ επιφυλάσσεται για την αναβολή και της 2ης αγωνιστικής των προαναφερθέντων πρωταθλημάτων, αλλά και την 1η αγωνιστική των υπολοίπων ομίλων της Α2 Ανδρών – Γυναικών (που είναι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου), εφόσον δεν αλλάξουν τα δεδομένα.

Από το Σαββατοκύριακο 26-27/10 όμως και μετά, αν δεν αλλάξει το καθεστώς που υπάρχει σήμερα αναφορικά με τις άδειες λειτουργίας των γυμναστηρίων, τότε τα σωματεία θα πρέπει με δική τους ευθύνη να βρουν γήπεδο το οποίο θα φιλοξενήσει τους αγώνες τους, ειδάλλως θα επιβάλλονται σε αυτά οι κυρώσεις που προβλέπονται από τους Κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης”.