Οι αντίπαλοι του Εθνικού στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ μετά την καθαρή νίκη του με 3-0 επί του ΠΑΟΚ το απόγευμα, αλλά ήδη ξέρει και έναν πιθανό αντίπαλό του στα ημιτελικά.

Ο λόγος για τον Φοίνικα Σύρου έκανε το απόλυτο στον 3ο όμιλο της πρώτης φάσης του League Cup που έγινε στο Βραχάτι. Την Κυριακή νίκησε και τον γηπεδούχο Παμβοχαϊκό με 3-0 (25-21, 25-13, 26-24) σετ και προκρίθηκε αήττητος στο φάιναλ-4.

Είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα της Σύρου θα αγωνιστεί σε τελική φάση League Cup ενώ την περίοδο 2011-12 είχε κατακτήσει και τον τίτλο. Αντίθετα, ο Παμβοχαϊκός μετά από τρεις ήττες αποκλείστηκε.

Νωρίτερα, ο Γ.Σ.Λαμία νίκησε την Παναχαϊκή με 3-1 σετ στο «Γ. Τριαντάφυλλος» της Βόχας (9-25, 22-25, 25-19, 18-25). Ο Παμβοχαϊκός με οκτώ βαθμούς κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ η Λαμία με επτά βαθμούς έχει αυξημένες πιθανότητες να προκριθεί ως καλύτερη δεύτερη όλων των ομίλων.

Ήδη έχει ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ από τον όμιλο του Εθνικού που έμεινε στους έξι βαθμούς, αλλά απομένει ακόμα ο δεύτερος όμιλος της Αθήνας που είχε τρεις αναβολές και είναι ακόμα λειψός. Για αυτόν τον όμιλο παντως, την Κυριακή είχαμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, αφού η αναγεννημένη ΑΕΚ νίκησε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και κάτοχο του τροπαίου μέσα στου Ρέντη με 2-3 σετ ((25-22, 23-25, 21-25, 25-18, 16-18)). Είχε προηγηθεί η καθαρή νίκη με 3-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού το Σάββατο, αλλά απομένουν άλλοι τέσσερις αγώνες σε αυτόν τον όμιλο.

Συνοψίζοντας, ο Εθνικός έχει κλειδώσει το ένα εισιτήριο και ο Φοίνικας Σύρου το δεύτερο. Αυξημένες πιθανότητες να πάρει το τρίτο έχει η Λαμία, ενώ για το τέταρτο θα περιμένουμε, με την ΑΕΚ να έχει πάρει πάντως σαφές προβάδισμα για να το εξασφαλίσει, αν επαναλάβει εμφανίσεις σαν και αυτήν απέναντι στον Ολυμπιακό με τον Παναθηναϊκό και την Κηφισιά. 

Τέλος, στον αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του 1ου ομίλου, όπου μετείχε και ο Εθνικός, η Νίκη Αιγινίου νίκησε τον Άρη στη Μίκρα 3-2 σετ (25-19, 25-20, 22-25, 22-25, 15-11). Αντρέι Κράβαρικ και Γιάννης Μέλκας είχαν την καλύτερη ευκαιρία για ένα δυνατό τεστ προετοιμασίας, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, στην πρεμιέρα του οποίου ο Άρης, που νίκησε το Σάββατο τον Εθνικό, θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό. Η τελική βαθμολογία του ομίλου: Εθνικός 7, ΠΑΟΚ 6, Αρης 4, Νίκη Αιγινίου 2.

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ