Ο Μάουρερ για το πρώτο του ματς στα Πηγάδια και την ανατροπή που έκανε η Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ικανοποίηση για την αντίδραση της Ξάνθης μετά το 30′ και για την ανατροπή του αποτελέσματος αλλά όχι ακόμα από το γενικό τρόπο παιχνιδιού της εμφανίστηκε ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας, Ράινερ Μάουρερ, μετά το 3-2 επί του Απόλλωνα, στο πρώτο του ματς στα Πηγάδια.

«Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι. Στα πρώτα 30 λεπτά δεν μπήκαμε καθόλου στην αναμέτρηση κι επίσης με δύο σουτ δεχθήκαμε δύο γκολ. Στη συνέχεια παίξαμε πολύ καλά και ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Σκοράραμε τρεις φορές και με τρία όμορφα γκολ. Το πρώτο με το φάουλ του Κάλβο, το δεύτερο με την ασίστ του Σολτάνι και το πλασέ του Σολάρι. Στο β’ μέρος είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες κυρίως με τον Σολάρι», ήταν η ανάλυσή του για την αναμέτρηση.

Στη συνέχεια επεσήμανε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος γενικά και ιδιαίτερα από την δεξιά μας πλευρά με το νικητήριο γκολ να προέρχεται από εκεί. Όταν χάνεις 0-2 και γυρνάς το παιχνίδι, μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είσαι. Ήταν ένα αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει στην συνέχεια. Όμως έχουμε πολλή δουλειά ακόμη και πρέπει να βελτιωθούμε βήμα – βήμα. Έχουμε μία καλή ομάδα, απλά ακόμη δεν παίζουμε σαν ομάδα. Είναι σημαντικό να έχουμε ομαδικό πνεύμα και να παίζουμε επιθετικά».

Από την πλευρά του, για αυτοκτονία έκανε λόγο ο Αλέκος Βοσνιάδης, που δεν μπορούσε να χωνέψει την ήττα του Απόλλωνα, αν και προηγήθηκε 0-2 στα Πηγάδια. «Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για μας έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Αυτοκτονήσαμε στην κυριολεξία. Θα μπορούσαμε να πάμε το παιχνίδι όπως θέλουμε με τα δύο γκολ μπροστά στο σκορ. Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε το ημίχρονο, δυστυχώς όμως δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε την εικόνα μας. Και οι τρεις αλλαγές ήταν αναγκαστικές. Δεν προηγηθήκαμε με το σουτ του Πετρόπουλου στο 78′ και στο τέλος ήρθε το 3-2», επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Απόλλωνα, Αλέκος Βοσνιάδης.

Και πρόσθεσε: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η ξανθιώτικη ομάδα είναι ένας καλός αντίπαλος. Εμείς δώσαμε εύκολα το αποτέλεσμα κι αυτό είναι πολύ άσχημο. Έπρεπε να διαχειριστούμε το παιχνίδι καλύτερα και θεωρώ πως πιο καθοριστικό ήταν το 2ο γκολ που δεχθήκαμε».

 
 

Οσο για τη συνέχεια; «Το πάθημα αυτό πρέπει να μας γίνει μάθημα. Στόχος μας τώρα είναι να ηρεμήσουμε, υπάρχουν τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να βρούμε την δύναμη να πατήσουμε στα πόδια μας και να κοιτάξουμε την συνέχεια. Σ’ αυτό το επίπεδο οι αφέλειες πληρώνονται. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Συγχαρητήρια στην Ξάνθη που δεν άφησε το παιχνίδι».