Η άδικη κόκκινη κάρτα στον Σάκη Μουστακίδη, 28 χρόνια μετά τη μόνη άλλη που έχει δεχτεί στην 37χρονη καριέρα του!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Κόκκινη κάρτα δέχτηκε ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης στην αναμέτρηση με τον Άρη για το Λιγκ Καπ. Είναι μόλις η δεύτερη κάρτα στην καριέρα του και την προηγούμενη την είχε δεχτεί πριν από 28 χρόνια, όταν ήταν παίκτης και αγωνιζόταν στον… Άρη, σε μια αναμέτρηση με τα Ναυπηγεία στη Θεσσαλονίκη!

Όπως ανέφερε το ThrakiSportS, οι άνθρωποι του Εθνικού έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία των Γεωργιάδη, Σιμίδη στον σαββατιάτικο αγώνα με τον Αρη για το Λιγκ Καπ. Η φάση που προκάλεσε την έκρηξη του Μουστακίδη έγινε στο 8-8 του τάι μπρέικ. Οι εβρίτες έκαναν σερβίς, ο Άρης έκανε υποδοχή και επίθεση με τον Παπαδημητρίου. Οι παίκτες του Εθνικού έκαναν μπλοκ και όπως λέει ο Μουστακίδης «η μπάλα δεν είχε ταχύτητα και φάνηκε καθαρά ότι χτύπησε στο τερέν του Άρη. Ακόμα και οι οπαδοί του Άρη απογοητεύτηκαν αλλά ο Γεωργιάδης το έδωσε άουτ. Αντέδρασα αλλά η αντίδραση μου δεν ήταν για κόκκινη κάρτα. Αλλα ακόμα και να ήταν θα πρέπει να αναλογιστούν οι διαιτητές πόσα λάθη έκαναν που με έφτασαν σε αυτό το σημείο. Καταλαβαίνω την πίεση που δέχονται αλλά κόκκινη κάρτα στο 8-8 δεν βγάζεις. Για τον διαιτητή η κάρτα είναι ανέξοδη. Για την ομάδα είναι καταδικαστική. Αντί να γίνει το 9-8 υπέρ της ομάδας μου το σκορ έγινε 10-8 για τον Άρη. Ζητάω από τους διαιτητές να είναι πιο προσεκτικοί και να κατανοούν την πίεση των αθλητών και των προπονητών. Δεν ζητάω καταστρατήγηση των κανονισμών, ούτε να ξεφύγει ο έλεγχος, όμως, κάρτα στο 8-8 για δίκαιη διαμαρτυρία δεν δίνεις».

Στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας, ο Σάκης Μουστακίδης θυμήθηκε και την κάρτα που είχε δεχτεί πριν από 28 χρόνια: «Είμαι στα γήπεδα από το 1976 και αυτή ήταν η δεύτερη κάρτα στην καριέρα μου. Η πρώτη ήταν σε αγώνα Άρη – Ναυπηγεία. Έπαιζα στον Άρη και στο 4ο σετ ρώτησα τον διαιτητή Τουλή τι σφυρίζει. Μου απάντησε “έλα να σφυρίξεις εσύ”, του είπα τότε “κατέβα να ανέβω εγώ” και μου έδειξε κίτρινη – κόκκινη και με απέβαλε από το σετ. Ευτυχώς νικήσαμε 3-1 σετ», θυμάται ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Για την ομάδα του Εθνικού, ο Σάκης Μουστακίδης είπε: «Μπήκαμε αργά στον αγώνα με τον Άρη αλλά όταν βρήκαμε ρυθμό πήραμε τα ηνία του αγώνα. Στο 5ο σετ μας βγήκε εκνευρισμός και κούραση. Θα θέλαμε να πάμε στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ. Και την προηγούμενη σεζόν ζήσαμε μια ωραία γιορτή, όμως, ο μεγάλος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα και να είμαστε έτοιμοι εκεί».