Μια ανάσα από την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική Ρωσίας ο Λοντίγκιν (και το τέλος από την Εθνική Ελλάδος…)

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Πολύ κοντά στην παρθενική του εμφάνιση με την Εθνική Ρωσίας είναι ο Γιούρι Λοντίγκιν, κάτι που θα σημαίνει πως δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με την Ελλάδα από εδώ και στο εξής. 

Ο 23χρονος πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης κλήθηκε στην τελική αποστολή της «αρκούδας» για τους εναπομείναντες αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας με Λουξεμβούργο και Αζερμπαϊτζάν. Δεδομένης και της δυναμικότητας των αντιπάλων, δεν αποκλείεται λοιπόν να κληθεί να υπερασπιστεί τα γκολπόστ της Ρωσίας.

Εφόσον ο νεαρός γκολκίπερ αγωνιστεί σε ένα από τα δύο παιχνίδια με τους Ρώσους (προσοχή, δεν αρκεί απλά να συμμετέχει στην αποστολή), τότε ο Φερνάντο Σάντος δεν θα έχει κανένα δικαίωμα να τον καλέσει στην «γαλανόλευκη». Θα κλειδωθεί ως Ρώσος και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέμντα πουθ ανέδειξεε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα χαθεί, εξαιρίας της μη προνοητικότητας και των άκομψων ενεργειών της Εθνικής Ελλάδος, στην οποία συμμετείχε αλλά δεν αγωνίστηκε μέχρι πριν τέσσερις μήνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σπορ FM, ο Λοντίγκιν έστειλε νέο έγγραφο στην ΕΠΟ με το οποίο αναφέρει ότι κλήθηκε στη Ρωσία. Αυτό έγινε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού, μετά από σχετική απόφαση της ρωσικής ομοσπονδίας, ώστε να μην κληθεί ξανά από την Ελλάδα. Ο Γιούρι καλά κάνει, αλλά κρίμα για την Ελλάδα που χάνει έναν τέτοιον παίκτη.

Αναλυτικά η αποστολή που κάλεσε ο Φάμπιο Καπέλο στην Εθνική Ρωσίας:
Τερματοφύλακες: Ακινφέεφ, Λοντίγκιν, Ριζίκοφ. 
Αμυντικοί: Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερετζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Σενίκοφ, Γκρανάτ, Κόζλοφ, Κομπάροφ, Μακέεφ, Σμολνίκοφ 
Μέσοι: Ντενίσοφ, Γκλουσάκοφ, Μαμάεφ, Ριαζαντσεφ, Φεϊζούλιν, Σάτοφ, Σιρόκοφ 
Επιθετικοί: Μπιστρόφ, Κερζάκοφ, Τζιούμπα, Σαμέντοφ, Ζιρκόφ και Κοκόριν.