Ήττα Εθνικού στο τάι μπρέικ από τον Άρη αλλά και πολλά παράπονα από την διαιτησία

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Την ήττα με 3-2 σετ γνώρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας από τον Άρη, ωστόσο πίρε τον πολήυτιμο πόντο που καθιστά τελικό για την πρόκριση στο φάινλα φορ του Λιγκ Καπ τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (6/10, 16:00, ζωντανή μετάδοση από το ThrakiSportS).

Οι κιτρινόμαυροι έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα τους την φετινή χρονιά, καθώς προηγήθηκan 2-0 σετ αλλά κάπου εκεί έδειξαν αστάθεια, ο Εθνικός ανέβασε την απόδοσή του, κατάφερε να ισοφαρίσει και χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να πάρει την πρώτη επίσημη φετινή νίκη.

Χέρι – χέρι οι δύο ομάδες μπήκαν στο πρώτο σετ ο Άρης κατάφερε όμως να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα δύο πόντων στο 11-9, το οποίο όχι μόνο διατήρησε αλλά και αύξησε κατά τη διάρκεια του σετ. Το 20-16 έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι τελικά «έκλεισαν» το σετ στο 25-19.

Στο δεύτερο σετ, ο Εθνικός εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Άρη πήρε το προβάδισμα(3-8) στην αρχή, το οποίο διατήρησε και κατά τη διάρκειά του (9-14 και 10-14). Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Γιάννης Κυριακίδης. Ο 32χρονος παίκτης πήρε την υπόθεση στα χέρια του και με σέρβις… βολίδα έφερε τον Άρη στο +2 (16-14). Το προβάδισμα αυτό δεν άφησαν σε καμία περίπτωση, στη συνέχεια του σετ, να το αμφισβητήσει η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη και όχι μόνο το διατήρησαν αλλά το αύξησαν κατά τη διάρκεια του (22-19) φτάνοντας στη συνέχεια εύκολα στο 25-20.

Κάπου εκεί όμως άρχισε η αντεπίθεση του Εθνικού. Προβάδισμα από την αρχή για τους φιλοξενούμενους στο τρίτο σετ το οποίο τελικά κατάφεραν να κατακτήσουν με 25-19. Καρμπόν σετ ήταν και το τέταρτο με τον Εθνικό να το κατακτάει με 25-14 και να οδηγεί την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ. Εκεί είχαμε μάχη πόντο – πόντο. Ο Άρης προηγήθηκε 6-3, ο Εθνικός ισοφάρισε 7-7, οι «κιτρινόμαυροι» ξαναπήραν προβάδισμα με 11-8, το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος, επικρατώντας με 15-12.

Έντονα ήταν τα παράπονα των ανθρώπων του Εθνικού για τη διαιτησία στην αναμέτρηση με τον Άρη. Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Ανδρεάδης είπε: «Εδώ που έφτασε το παιχνίδι ένα σφύριγμα δυστυχώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Στα δύο πρώτα σετ δεν ήμασταν καλοί καταφέραμε όμως να βρούμε ρυθμό και να φέρουμε την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ. Αύριο θα έρθουμε για τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρουμε εμείς την πρόκριση. Ξέρουμε τον ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες του».

Πλέον ο Εθνικός στρέφει την προσοχή του στην κυριακάτικη (6/10) αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, που την ίδια ώρα κέρδιζε με 3-0 σετ τη Νίκη Αιγινίου και έφτανε τους έξι βαθμούς, έναντι τεσσάρων του Εθνικού. Με τον πόντο που τσίμπησαν, οι παίκτες του Σάκη Μουστακίδη θέλουν καθαρή νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ για να προσπεράσουν με το τρίποντο τον ΠΑΟΚ, να κατακτήσουν την πρώτη θέση και να προκριθούν στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς”. Αν κερδίσουν στα πέντε σετ, τότε πρώτος θα είναι μεν ο ΠΑΟΚ, ωστόσο θα έχουν αυξημένες πιθανότητες με τους έξι βαθμούς να προκριθούν ως καλύτεροι δεύτεροι. Σε περίπτωση ήττας θα πρέπει μάλλον να εγκαταλείψουν το όνειρο της παρουσίας στο φάιναλ φορ για δεύτερη σερί χρονιά. Ο αγώνας Εθνικού Αλεξανδρούπολης – ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει στις 16:00 της Κυριακής και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ThrakiSportS.

Tα σετ:  25-19, 25-20, 19-25, 14-25, 15-12
ΑΡΗΣ (Κράβαρικ): Ντίνας, Παπαδημητρίου, Ρόλιτς , Χαριτωνίδης , Χατζηπαραδείσης, Αρμενάκης , Γκαράς (λ), Ναζίρης, Ίλιτς, Γάτσης, Κυριακίδης
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Ράιτς, Μιγιαΐλοβιτς. Σιδηρόπουλος , Παπάζογλου , Δαλακούρας, Ανδρεάδης, Δαρίδης( λ), Κασαμπαλής
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΡΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ