Από τα χρόνια του… Ντέμη έχει να αποσπάσει βαθμό ο Απόλλωνας από την Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μετά από 13 και πλέον χρόνια βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι Skoda Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης. Στην 12χρονη ιστορία των αγώνων τους είναι εντυπωσιακή η επικράτηση του εκάστοτε γηπεδούχου. Τα 17 από τα 22 πήγαν στην έδρα, τέσσερα ήταν ισόπαλα και μόνο ένα “διπλό”, από την Skoda Ξάνθη στην Ριζούπολη.

Κατά συνέπεια, η προϊστορία για την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Απόλλωνα είναι με το μέρος της θρακιώτικης ομάδας. Οι απολλωνιστές είναι χωρίς νίκη στην Ξάνθη και μάλιστα από το 1995 ως το 2000 έκαναν πέντε ήττες χωρίς μάλιστα να σκοράρουν έστω ένα γκολ!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να βρούμε τον τελευταίο βαθμό που πήρε στην Ξάνθη ο Απόλλωνας, πρέπει να πάμε ναι μεν Οκτώβρη μήνα, αλλά του… 1994. Τότε ο Απόλλωνας είχε αποσπάσει την ισοπαλία  με κεφαλιά του Ντέμη Νικολαΐδη το τέλος.

Χωρίς ήττα στα πέντε τελευταία παιχνίδια της έδρας της είναι η Skoda Ξάνθη, κάτι εξαιρετικά σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα της πέρυσι. Μάλιστα δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ.

Αντιθέτς, Τρεις ήττες, όλες με σκορ 2-0 έχει, έχει φέτος ο Απόλλων εκτός έδρας. Κατά συνέπεια, η προϊστορία και τα στατιστικά στην αναμέτρηση της Ξάνθης και του Απόλλωνα, το απόγευμα της Κυριακής στα Πηγάδια (6/10, 18:15, ζωντανά από Nova και ThrakiSportS) δείχνουν Ξάνθη και μάλιστα με καθαρό σκορ. Αλλά δεν είναι αυτά που θα παίξουν και μπάλα…