Πρεμιέρα σεζόν με το Λιγκ Καπ και τον Εθνικό να ταξιδεύει στο Αιγίνιο

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Από το Αιγίνιο ξεκινούν το βράδυ της Παρασκευής (4/10) οι επίσημες υποχρεώσεις του Εθνικού για τη νέα περίοδο. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη ταξιδεύει στην Πιερία για την πρεμιέρα του Λιγκ Καπ και αντιμετωπίζει ουσιαστικά εκτός έδρας την αξιόμαχη ομάδα της τοπικής Νίκης.

«Δεν έχουμε προτεραιότητα το Λιγκ Καπ. Αν μας βγει κάτι καλό δεν θα πούμε όχι αλλά για την ώρα θέλουμε να κάνουμε δυνατά παιχνίδια», είπε ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης πριν την αναχώρηση της ομάδας, που πέρυσι είχε αναδειχθεί πρώτη σε έναν παρεμφερή όμιλο και είχε κερδίσει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Βραχατίου, όπου όμως ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Κηφισιά και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Μάλιστα, στον περσινό αγώνα για την ίδια διοργάνωση, που είχε διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη τέτοια εποχή, σαν… αύριο, 5 Οκτωβρίου του 2012, οι δύο ομάδες είχαν παίξει και πάλι αντίπαλες και η Νίκη Αιγινίου είχε επικρατήσει με 3-2 (17-25, 22-25, 25-23, 25-20, 15-12). Ωστόσο τα δύο σετ ήταν υπεραρκετά για να πάρει την πρόκριση ο Εθνικός στο φάινλα φορ της διοργάνωσης.

Στο Αιγίνιο μόλις την Τρίτη, έφτασε ο νέος πασαδόρος της ομάδας Τζέι Μπλανκενάου στη θέση του Νταρνάν Λουστάκου. Επίσης λίγες μέρες μετράει στην ομάδα και ο έμπειρος κεντρικός Μιχάλης Χριστοφορίδης. «Οι αλλαγές μας πήγαν πίσω την προετοιμασία και τα πλάνα που είχαμε αλλά μέσα από το Λιγκ Καπ έχουμε ευκαιρία για τρεις δυνατούς αγώνες. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο», λέει ο προπονητής.

Ο αγώνας της Νίκης Αιγινίου με τον Εθνικό αρχίζει στις 7.30 το βράδυ. Οι δυο ομάδες δεν θα κοντραριστούν για πρώτη φορά την φετινή σεζόν, αφού είχαν δώσει τα πρώτα τους φιλικά παιχνίδια στην Αλεξανδρούπολη στα μέσα Σεπτεμβρίου, με τον Εθνικό να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια. Ωστόσο πολλά έχουν αλλάξει από τότε, καθώς ενισχύθηκε το ρόστερ της Νίκης αλλά επιπλέον έδεσε περισσότερο και η ομάδα του Εθνικού.

Την ίδια ώρα στο κλειστό της Μίκρας θα διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του Λιγκ Καπ ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ, τους δύο αιώνιους της Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αυτό το ματς και ο Εθνικός θα μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη, αφού στην Μίκρα θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τον Αρη και την Κυριακή τον ΠΑΟΚ.

Την πρόκριση για το φάιναλ φορ, που θα διεξαχθεί σε ημερομηνία και τόπο που θα ανακοινωθεί αργότερα από την ΕΣΑΠ, θα πάρει η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας του καθενός από τους τρεις ομίλους που έχουν σχηματιστεί με γεωγραφικά κριτήρια, καθώς και ο καλύτερος δεύτερος. Στον δεύτερο όμιλο μετέχουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΑΟ Κηφισιάς και θα διεξαχθεί σε διάφορα γήπεδα, ενώ ο τρίτος όμιλος φιλοξενείται στο Βραχάτι με την συμμετοχή του οικοδεσπότη Παμβοχαϊκού, της Παναχαϊκής, του Φοίνικα Σύρου και της Λαμίας.

Πέρυσι την διοργάνωση, που ονομάστηκε “League Cup Νίκος Σαμαράς” προς τιμήν του μεγάλο εβρίτη βολεϊμπολίστα που έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα στις αρχές της χρονιάς από την ζωή, κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Αυτός ήταν ο δεύτερος νικητής του θεσμού. Στην πρώτη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε πριν δυο χρόνια, το τρόπαιο είχε κατακτήσει ο Φοίνικας Σύρου.