Αφιέρωμα: Το πρωτάθλημα (και) της ΕΠΣ Έβρου αρχίζει! Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και η πρώτη αγωνιστική…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

Πρεμιέρα έχουμε το Σαββατοκύριακο (5-6/10) και στα πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου, το οποία θα έχουν τη φετινή σεζόν διαφορετική μορφή σε σχέση με εκείνη που είχαμε πέρυσι και γενικά είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. 

Για λόγους οικονομίας, το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια και εκείνο της δεύτερης κατηγορίας σε τέσσερις, αφού καταργείται πλέον η τρίτη κατηγορία.

Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, στον πρώτο (νότιο) όμιλο ο ενισχυμένος Εθνικός Αλεξανδρούπολης παρουσιάζεται με υψηλές βλέψεις, όπως επίσης η φιλόδοξη Ένωση Άνθειας Αρίστεινου και οι παραδοσιακές δυνάμεις του τοπικού ποδοσφαίρου Καππαδοκία και Άλεξ.

Από το δεύτερο (βόρειο) όμιλο ξεχωρίζει η παρουσία του ριζικά ανανεωμένου και με τον Δημήτρη Νόλη στον πάγκο του, Ορέστη Ορεστιάδας, που πέρυσι έχασε την άνοδο στη νέα Γ’ Εθνική στα μπαράζ και προβάλλει φέτος ως το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά, ενώ μάχη θα γίνει για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου, που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου.

Οι αγώνες της Α’ Κατηγορίας θα διεξάγονται φέτος όλο το Σαββατοκύριακο και για τον πρώτο γύρο ο μεν βόρειος όμιλος θα διεξάγεται Σάββατο, ο δεν νότιος Κυριακή. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των αγώνων της πρώτης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Εβρου έχει ως εξής (θα ακολουθήσει νέα ανάρτηση, όταν γίνουν γνωστές οι διαιτητικές τριπλέτες):

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (5/10, 16:00) 
Oρεστιάδος: Ορέστης Ορεστιάδος – Καρωτή 
Σιτοχωρίου: Σιτοχώρι – Ένωση Κυανής Ασβεστάδων 
Καστανεών: Καστανιές – Νεοχώρι 
Διδυμοτείχου: Διδυμότειχο-Βύσσα 
Ασπρονερίου: Ασπρονέρι – Ρίζια
 
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (6/10, 16:00)
Απαλού: Απαλός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Mαύρων Αετών: Μαϊστρος – Νίψα
Δραγάνα: Ιπποκράτης – Ένωση Άνθειας Αρίστεινου
Εξώπολη: Καππαδοκία – Ποντιακός
Φώτης Κοσμάς: Άλεξ – Άβαντας