Σολάρι: «Στόχος μας είναι να βγάλουμε ξανά την Ξάνθη στην Ευρώπη και θα τα καταφέρουμε!!!»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Την εκτίμηση ότι η Ξάνθη θα πετύχει τους στόχους της και θα καταφέρει να τερματίσει στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και να εξασφαλίσει την παρουσία της στα ευρωπαϊκά κύπελλα για δεύτερη σερί σεζόν εξέφρασε ο Εστέμπαν Σολάρι.

Ο παίκτης της Ξάνθης μιήσε στο κυπριακό Balla, όπου βεβαίως ρωτήθηκε και απάντησε πολλά για τον ΑΠΟΕΛ, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τον τρόπο που έφυγε πέρυσι, την παρουσία του στον Απόλλωνα Λεμεσσού. Αλλά υπήρχαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και ακόμα πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις για το εκπληκτικό του ξεκίνημα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δύο γκολ ήδη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι η Ξάνθη αυτό που έψαχνες;
Είμαι ικανοποιημένος εδώ. Πρώτα από όλα με το πρωτάθλημα. Έχω αγωνιστεί σε διάφορα πρωταθλήματα και το ελληνικό είναι μία νέα πρόκληση για μένα. Και μετά με την ομάδα. Ευτυχώς ξεκίνησα καλά, με γκολ. Αυτό είναι πάντα σημαντικό για έναν επιθετικό, του δίνει αυτοπεποίθηση. Θέλω να σκοράρω για να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίζει.

Πώς είναι το ελληνικό πρωτάθλημα; Τι έχεις συναντήσει εκεί;
Είναι δίχως αμφιβολία ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κάποιες ομάδες είναι πιο δυνατές, όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Αλλά υπάρχουν κι άλλες ποιοτικές ομάδες, ανάμεσα σ’ αυτές πιστεύω ότι είμαστε κι εμείς. Είναι ένα αρκετά ελκυστικό πρωτάθλημα για να αγωνιστείς.

Έχει διαφορές με το κυπριακό; Είναι καλύτερο ποιοτικά;
Οι ομάδες είναι πιο ισορροπημένες εδώ, αν και Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν. Στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ είναι πιο δυνατός, ανεξάρτητα από την τωρινή του κατάσταση, μιλάω γενικά. Πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι λίγο πιο ανταγωνιστικό. Ο ΑΠΟΕΛ όμως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ελληνικές ομάδες.

Και η ζωή εκεί πώς είναι;
Πολύ ήσυχη. Η πόλη είναι όμορφη, ήρεμη. Ο κόσμος επίσης. Η Ξάνθη είναι οικογενειακή πόλη. Μου αρέσει πολύ εδώ. Υπάρχει αγγλικό σχολείο όπου πάνε οι δύο κόρες μου και ο γιος μου. Έχει προσαρμοστεί η οικογένειά μου.

Μοιάζει με την Κύπρο η ζωή εκεί;
Όχι, πουθενά δεν είναι σαν την Κύπρο (σ.σ.: γέλια). Η Κύπρος δεν συγκρίνεται με κανένα μέρος! Την λατρεύω!

Την Ξάνθη πώς την βλέπεις;
Παίξαμε καλά στην Ευρώπη, αλλά χάσαμε από μικρά λάθη. Σιγά-σιγά βελτιωνόμαστε στο πρωτάθλημα. Είμαστε δυνατοί στην έδρα μας κι αυτό είναι σημαντικό. Είναι καλό να γίνουμε σύντομα δεμένη ομάδα, για να μπορέσουμε να τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις.

Πώς σε έπεισε η Ξάνθη;
Δεν το πολυσκέφτηκα όταν μου έγινε η πρόταση. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλό. Η ομάδα στοχεύει στην πρώτη πεντάδα. Παρέχει όλα όσα χρειάζεται ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο πρόεδρος είναι πολύ σοβαρός. Όλα αυτά ήταν πολύ σημαντικά στην απόφασή μου.

Μίλησες για τον πρόεδρο. Δεν έχουν όλοι την ίδια καλή άποψη γι’ αυτόν, κυρίως επειδή διαμαρτύρεται συνέχεια για τη διαιτησία…
Ειλικρινά, εμένα μου έχει φερθεί πολύ καλά. Εχει υλοποιήσει όσα μου είχε υποσχεθεί. Δεν γνωρίζω γι’ αυτό που λες. Εγώ προσωπικά του είμαι ευγνώμων.

Ως στόχο της ομάδας ανέφερες την πεντάδα…
Ναι, αυτός είναι ο στόχος μας.

Ο προσωπικός; 
Να βοηθήσω την  ομάδα να πετύχει το στόχο της και να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα. Και να προσπαθήσω όσα περισσότερα γκολ μπορώ για να τη βοηθήσω να τα καταφέρει. Είμαι πάντα στη διάθεση του προπονητή και της ομάδας.

Δεν θέτεις κάποιο στόχο ως προς τον αριθμό των γκολ;
Ποτέ δεν θέτω ως στόχο ένα συγκεκριμένο αριθμό γκολ. Μου αρέσει να ζω την κάθε μέρα, την κάθε εβδομάδα. Μετά τα πράγματα έρχονται μόνα τους.

Ικανοποιημένος, λοιπόν, με την απόφασή σου να συνεχίσεις στην Ξάνθη;
Ναι, ασφαλώς! Η οικογένειά μου έχει προσαρμοστεί εδώ. Η Ξάνθη είναι μία ομάδα όπου μπορείς να δουλέψεις επαγγελματικά. Και πιστεύω ότι θα είναι μία καλή χρονιά.