Οι Θρακιώτες που έζησαν την μεγάλη βραδιά του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Τελικά οι Θρακιώτες δεν λείπουν από κανένα μεγάλο ραντεβού ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Βρέθηκαν λοιπόν και στο μισογεμάτο γήπεδο της Αλκμάαρ και έζησαν την προσπάθεια του ΠΑΟΚ που είχε δυο δοκάρια και πολλές ακόμα ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, τιμωρήθηκε με ένα γκολ ένα δεκάλεπτο πριν το τέλος αλλά έφυγε αήττητος με τη βολίδα του Σαλπιγγίδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Όπως είδαμε στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην εξέδρα στο ολλανδικό γήπεδο υπήρχε τουλάχιστον ένα θρακιώτικο πανό. Είναι αυτό της Κομοτηνής, που εικονίζευαι κάτω αριστερά. Δεν ξέρουμε αν είναι το ίδιο που είχε βρεθεί και στο ματς με την Σάλκε στον Γκελζερκίρχεν, δεν αποκλείεται πάντως. Στον αγώνα στην Ολλανδία βρέθηκαν πολλοί οπαδοί του δικεφάλου που είναι μετανάστες στην Κεντρική Ευρώπη και μένουν μόνιμα στην Γερμανία και την Ολλανδία, αλλά ταξίδεψαν και αρκετοί από την Β. Ελλάδεα.

Με την ισοπαλία 1-1 στο ματς με την Αλκμάρ και την ισοπαλία 2-2 στο άλλο παιχνίδι της Σαχτερ με τους ισραηλινούς, ο ΠΑΟΚ έχει πάρει πλέον κεφάλι στην βαθμολογία μαζί με τους Ολλανδούς, έχοντας 4 βαθμούς σε αντίθεση με τους άλλους που έχουν μείνει τρεις πόντους πίσω και έχουν από έναν. Η τρίτη αγωνιστική θα είναι εξαιρετικά σημαντική για την συνέχεια…