Ο Μπανιώτης ετοιμάζει βαλίτσες και μετακομίζει στην Κέρκυρα λόγω… προπονητή

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Η προετοιμασία του Κώστα Μπανιώτη ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη, όμως, θα συνεχιστεί αναγκαστικά στην… Κέρκυρα. Ο κομοτηναίος αθλητής, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο του να κάνει μόνος του προπόνηση, θα μεταβεί στο νησί, εκεί όπου είναι διορισμένος ο προπονητής του Γιώργος Τσούγκος. 

«Εχω ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία μου και το επόμενο διάστημα θα φύγω  στην Κέρκυρα, ώστε να είμαι κοντά στον προπονητή μου», είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο θρακιώτης πρωταθλητής του ύψους και συμπλήρωσε: «Η σεζόν ξεκινάει με δυσκολίες, καθώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση με τις αποσπάσεις των προπονητών. Χωρίς τον προπονητή δίπλα μου είναι δύσκολο να κάνω προγραμματισμό. Πρόθεση μας είναι να κάνουμε αγώνες στον κλειστό και να βρεθούμε σε υψηλό επίπεδο. Για να συμβεί αυτό υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις».

Ο Μπανιώτης κατέλαβε την 10η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας, έχοντας πάθει δυνατή σύσπαση στον προκριματικό, που δεν του επέτρεψε να κυνηγήσει κάτι καλύτερο στον καλύτερο τελικό ύωους όλων των εποχών. Νωρίτερα στη σεζόν είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας με άλμα στα 2,34 μ., που είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί στην διάρκεια της σεζόν, σε παγκόσμιο επίπεδο.