Παραολυμπιονίκης ζήτησε μεταδημότευση και μετακομίζει στην Κομοτηνή για να κυκλοφορεί άνετα με το καροτσάκι του!!!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Να γίνει δημότης Κομοτηνής ζήτησε από δήμαρχο της πόλης Γιώργο Πετρίδη ο Μάκης Καλαράς. Πρόκειται για τον άνθρωπο που μας χάρισε αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004. 

«Γεννήθηκα και έζησα στην Αθήνα, και από το 2008 και μετά έρχομαι στην Κομοτηνή», είπε ο αθλητής, κάνοντας γνωστό ότι την Κομοτηνή τη γνώρισε μέσω του κομοτηναίου παραολυμπιονίκη στην ίδια διοργάνωση Αλέξανδρου Ταξιλδάρη. «Με κάλεσε μία φορά εδώ και από τότε την αγάπησα πολύ την Κομοτηνή και έρχομαι 2-3 φορές το χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο λόγος για τον οποίο εξέφρασε την επιθυμία του να ζήσει στην Κομοτηνή, είναι η εύκολη πρόσβαση που του προσφέρει ώστε να κινηθεί με το αναπηρικό του αμαξίδιο. «Η πόλη σας είναι πολύ τυχερή. Για εμάς τους ανάπηρους, κινούμενους με καροτσάκια αναπηρικά, δεν έχει ανηφόρες και κατηφόρες. Δηλαδή εκεί που δεν έχεις καθόλου δύναμη να ανεβείς μία ανηφόρα στην Αθήνα, εδώ είσαι δυνατός. Κυλάς με ένα ποδηλατάκι ή με το καροτσάκι σου και είσαι ανεξάρτητος». Αυτός είναι ένας από τους λόγους που τον οδήγησε να πάρει αυτή την απόφαση. 

Ο νεαρός αθλητής δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις αλλαγές που συντελέστηκαν στην πόλη, αλλά και από τη νοοτροπία των κατοίκων της. Είναι διαφορετική η αντιμετώπιση στους δρόμους της Αθήνας, από ό,τι στην Κομοτηνή, παραδέχθηκε. «Η Κομοτηνή τα τελευταία χρόνια κάνει ποδηλατόδρομο, που μας βολεύει πάρα πολύ, έχει ράμπες παντού από  ό,τι είδα και γενικώς λόγω πανεπιστήμιου, τα παιδιά είναι μορφωμένα, έχουν μία πολύ ωραία αντιμετώπιση προς εμάς. Δε νιώθεις ποτέ κάτι διαφορετικό όπως νιώθεις στην Αθήνα», είπε.  

Αυτή την περίοδο ο Μάκης Καλαράς συνεχίζει την προετοιμασία του για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρωσίας, όπου θα αγωνιστεί στο άθλημα του σκι. Αμέσως μετά προγραμματίζει να εγκατασταθεί στην Κομοτηνή. Στόχος του είναι μαζί με τον Αλέξανδρο Ταξιλδάρη και με μία άλλη ομάδα να δημιουργήσουν μία επιχείρηση με extreme sports  για άτομα με αναπηρία στην περιοχή μας. «Θα κάνουμε μια επιχείρηση με scuba diving για όλους, parapente, water ski και άλλα, για να εκμεταλλευτούμε όλη την περιφέρεια της ΑΜΘ. Και επειδή έχουμε γνωριμίες και μέσω e-mail  θα προσελκύσουμε άτομα από όλο τον κόσμο».

Εθνικές ομάδες Αγγλίας, Γερμανίας, ΗΠΑ μπορούν να κάνουν προετοιμασία στην περιοχή μας, τα πλεονεκτήματα της οποίας θα είναι η προσβασιμότητα και οι κατάλληλες υποδομές σε ξενοδοχεία. «Εμείς μέχρι στιγμής μπορούμε να κινήσουμε στο σύλλογο 14 άτομα. Φανταστείτε αν έρχονται κάθε πέντε μέρες πόσοι θα έρχονται και οι φίλοι τους και δεν είναι ανάγκη να κοιμούνται σε εμάς, θα κοιμούνται σε ξενοδοχεία της Κομοτηνής, θα τρώνε στα εστιατόρια της Κομοτηνής», είπε στην εφημερίδα “Χρόνος” ο Μάκης Καλαράς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Κομοτηνή, μαζί με τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα είναι από τις πλέον εύκολες πόλεις για όσους κινούνται με καροτσάκι. Το βασικότερο πλεονέκτημα της πρωτεύουσας της Ροδόπης είναι η πρόσβαση με τις μπάρες και τις διαβάσεις που διαθέτει και βρίσκονται σχεδόν σε κάθε υπηρεσία και γωνιά της.