Ο Λοντίγκιν κράτησε το μηδέν αλλά η Ζενίτ δεν απέφυγε την γκέλα κόντρα στην πρωτάρα Αούστρια

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ο Λοντίγκιν κράτησε το μηδέν στην εστία του, αλλά η Ζενίτ άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς με αντίπαλο την Αούστρια Βιέννης στο στάδιο «Πετρόφκσι». Η ρωσική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες και τελικά στο 0-0, χάνοντας  πολύτιμο έδαφος στη μάχη πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσα από τον 7ο Όμιλο.

Οι παίκτες της Ζενίτ, έχοντας χάσει από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, 3-1, στην πρεμιέρα των ομίλων, κόντρα στην πρωτάρα σε φάση ομίλων Αούστρια, δεν είχαν άλλη επιλογή πέρα από τη νίκη. `Όμως για μια ακόμα φορά η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης πλήρωσε την επιπολαιότητα που τη διακρίνει, ενώ ανασταλτικός παράγοντας ήταν και η απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Βίτσελ (42′), αφήνοντας τη Ζενίτ με δέκα παίκτες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Η αυστριακή ομάδα πήγε στην Αγία Πετρούπολη με πρώτο στόχο να αμυνθεί και από τη στιγμή που πέρασε επιτυχώς την πίεση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και συνεχίζοντας να κοιτά κυρίως την αμυντική της λειτουργία, έφθασε σχετικά εύκολα στον πρώτο της βαθμό στον όμιλο, μετά την εντός έδρας ήττα από την Πόρτο (1-0) στην πρεμιέρα.

Η Ζενίτ είδε τον Χουλκ να σημαδεύει με σουτ το αρσιτερό δοκάρι της Αούστρια στο 19΄ στην πιο σημαντική στιγμή του αγώνα. Ο Κερζάκοφ ήταν εκτός αγώνα, ο Σπαλέτι τον απέσυρε στο 65′, ρίχνοντας στον αγώνα τον Αρσάβιν, αλλά δεν πήρε τις βοήθειες που περίμενε. Από τους κορυφαίους πάντως στάθηκε για ακόμα μια φορά ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης…