Γκόγκιτς: «Δεν ήταν έκπληξη που κερδίσαμε την Ξάνθη»

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Μπορεί να αγωνίζεται στην Football League ο Ηρακλής και να κάνει μάλιστα πρεμιέρα το απόγευμα στο μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην Καβάλα, όμως ο προπονητής του γηραιού Σίνισα Γκόγκιτς δεν χαρακτηρίζει ως έκπληξη τη νίκη επί της Ξάνθης για το κύπελλο, που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία. 

Σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του, ο Γκόγκιτς είπε για τη νίκη επί της Ξάνθης στο Κύπελλο: «Για μένα δεν είναι έκπληξη. Πιστεύω έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα. Μόνο με βάση την ιστορία του Ηρακλή, η νίκη είναι μέσα στο πρόγραμμα σε όλα τα παιχνίδια. Ανεξάρτητα από το ό,τι η Ξάνθη έχει φορμαριστεί γιατί έχει δώσει περισσότερα παιχνίδια, εμείς δεν αλλάξαμε το πλάνο μας. Θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής και να κάνουμε ευκαιρίες από οργανωμένες επιθέσεις».

Για τον στόχο της ομάδας στη Football League, που ξεκίνησε το σαββατοκύριακο, είπε: «Ο στόχος είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Όμως είναι ακόμη πιο δύσκολος γιατί μετά την αλλαγή στο σύστημα με τους δύο ομίλους δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Είναι ένας μαραθώνιος και μπορεί να βγεις πρώτος στον όμιλό σου και μετά να μην ανέβεις. Δεν θέλω να κάνουμε σχέδια για τα επόμενα δέκα παιχνίδια, γιατί δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για βαθμούς».

Τέλος, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Καβάλα, ο Σίνισα Γκόγκιτς δήλωσε: «Πάμε για τη νίκη στην Καβάλα. Σε όλα τα παιχνίδια πάμε για τη νίκη. Σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να τα κερδίσουμε όλα. Αν όμως βγάλουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει εδώ και δύο μήνες, δεν φοβόμαστε κανέναν. Ελπίζω να βρούμε γρήγορα ρυθμό και να επιστρέψουμε κάποιοι τραυματίες που έχουμε. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και η απάντηση είναι στον αγωνιστικό χώρο. Δεν παίζουν ούτε φανέλες ούτε ονόματα. Χρειάζεται πάθος και καθαρό μυαλό. Η αρχή είναι πάντα δύσκολη, αλλά εμείς είμαστε πανέτοιμοι για τους τρεις βαθμούς».