Το τρίτο ημίχρονο του αγώνα ΠΑΣ – Ξάνθη: Δηλώσεις Μάουρερ, Βάλλα, Μάνταλου και Παντελίδη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ενδιαφέρον είχε το τρίτο ημίχρονο από τους Ζωσιμάδες, μετά τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί της Ξάνθης με 2-1.

Ο προπονητής του ΠΑΣ (και πρώην του Πανθρακικού) Σάββας Παντελίδης στάθηκε στη νίκη της ηπειρωτικής ομάδας, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του. Ο προπονητής του ΠΑΣ υποστήριξε ότι από τους παίκτες του έλειπε η αυτοπεποίθηση και έδειξαν νευρικότητα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Το καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Σημαντικότατη νίκη βαθμολογικά, αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το θέαμα. Μπορέσαμε να αντιδράσουμε μετά το 1-1 και αυτό δείχνει ότι τα παιδιά είχαν διάθεση, αλλά μας έλειπε η αυτοπεποίθηση, είχαμε νευρικότητα και δεν κρατούσαμε την μπάλα όπως έπρεπε. Και στα τρία ματς εντός έχουμε τρεις νίκες, μας βοηθάει ο κόσμος και τον ευχαριστούμε πολύ. Καμιά φορά η αποβολή λειτουργεί αρνητικά στην αντίπαλη ομάδα, προκαλεί νευρικότητα. Δεν είναι ότι δεν τρέξαμε και δεν πιέσαμε, χάναμε όμως την μπάλα. Είναι πολύ σημαντικό το 3 στα 3 στην έδρα μας και αυτό κρατάμε.

Οπωσδήποτε θεωρώ ότι αγχωθήκαμε μόνοι μας. Τα παιδιά έχουν αρκετό άγχος. Πέραν της αξίας της νίκης, το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Ό,τι είναι θα έρθει. Δεν μπορείς να θέτεις ως στόχο να βγεις από το γήπεδο μόνο έχοντας νικήσει, αλλά πρέπει να έχεις παίξει πρώτα καλό ποδόσφαιρο. Αν υποθέσουμε ότι η ομάδα έκανε επτά νίκες εντός πέρυσι και φέτος ήδη έκανε τρεις, τότε δεν νομίζω να έχουν άγχος για τη νίκη, εμείς τους ζητάμε να παίζουν πάνω απ’ όλα καλά. Είναι σημαντικό ότι αντιδράσαμε και βάλαμε και γκολ από στημένο.

Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για τη συνέχεια, γιατί βλέπω τα αποδυτήριά μου».

Από την πλευρά του, ο γερμανός τεχνικός Ράινερ Μάουρερ που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Ξάνθης σε αγώνα πρωταθλήματος, είπε στην συνέντευξη Τύπου: «Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας εδώ στα Γιάννενα. Είχαμε προβλήματα στην αρχή στο γήπεδο. Ήμασταν άτυχοι γιατί στην πρώτη ευκαιρία που είχαν τα Γιάννενα έβαλαν το γκολ και μάλιστα ένα πολύ εύκολο γκολ. Μετά νομίζω ότι σταθήκαμε καλά και είχαμε καλές ευκαιρίες από τις στημένες φάσεις για να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεχτήκαμε και την κόκκινη κάρτα του Βάλλα και τα πράγματα δυσκόλεψαν πιο πολύ για μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε το παιχνίδι και ήμασταν καλοί και παίξαμε πιο επιθετικά. Κάναμε πολλές στημένες φάσεις και φτάσαμε στην ισοφάριση μετά από μια πολύ ωραία ενέργεια του Σολτάνι. Όταν παίζεις 10 εναντίον 11 και δέχεσαι γκολ από στημένη φάση τότε είναι δύσκολο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Στο πρώτο ημίχρονο τα Γιάννενα έπαιξαν πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ ήταν πολύ δυναμικοί όπως τους περιμέναμε και πολύ δυνατοί για το δεύτερο γκολ. Όταν εμείς ισοφαρίσαμε τότε ισορροπήσαμε το παιχνίδι και αν ήμασταν πιο δυνατοί στα στημένα θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την ήττα».

Από ποδοσφαιριστές, δηλώσεις έκαναν ο αρχηγός Σπύρος Βάλλας και ο Πέτρος Μάνταλος. Ο Βάλλας, που ήταν από τους πρωταγωνιστές εξαιτίας της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χαρακτήρισε άδικη τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης μίλησε ακόμα στην κάμερα της Novaγια την αποβολή του, την έλευση του νέου προπονητή, αλλά και τους ψηλούς στόχους που έχει η ομάδα. Αναλυτικά, όσα είπε ο Σπύρος Βάλλας:

Για το αν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο:  «Όχι, νομίζω η ομάδα μου δικαιούταν περισσότερα πράγματα βάσει ευκαιριών, βάσει συνολικής εικόνας του παιχνιδιού και παρότι τα παιδιά μείνανε με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο, κάνανε πολύ μεγάλη προσπάθεια, είναι κρίμα, έτσι μένει μια μεγάλη πίκρα απ’ το αποτέλεσμα γιατί δεν το δικαιούμασταν κατά τη γνώμη μου. Είναι κρίμα, πληρώσαμε το κακό ξεκίνημα, δεχθήκαμε γκολ και εκεί νομίζω ο ΠΑΣ και στην έδρα του σίγουρα πήρε και ψυχολογικό προβάδισμα όχι μόνο στο σκορ και το πληρώσαμε στην πορεία του παιχνιδιού, αλλά νομίζω ότι πρέπει να κρατήσουμε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο και να είμαστε και πιο εύστοχοι στα επόμενα παιχνίδια γιατί χάσαμε και πολλές ευκαιρίες σήμερα για να δούμε τη συνέχεια έτσι πιο αισιόδοξα».

Για το αν προκαλεί αισιοδοξία ότι η Ξάνθη είχε την κατοχή της μπάλας παρά το αριθμητικό μειονέκτημα:  «Οπωσδήποτε, στοχεύουμε ψηλά, έχουμε φιλοδοξίες γι’ αυτό και σήμερα είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, που παρότι και με δέκα παίκτες νομίζω ότι δικαιούμασταν τουλάχιστον το Χ. Όντως δείξαμε ότι είμαστε μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, θα πρέπει να’ μαστε πιο συγκεντρωμένοι στις λεπτομέρειες για να μπορούμε στη συνέχεια να αισιοδοξούμε και να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι είναι πάντα πολύ σημαντικοί».

Για τη φάση της αποβολής του και την έλευση του Μάουρερ:  «Καταρχήν για την αποβολή θεωρώ ότι ήμουνα τελευταίος παίκτης στην κόντρα του ΠΑΣ, αλλά εντάξει είναι απ’ τις φάσεις που δίνεται κόκκινη κάρτα, παρότι κινήθηκε πολύ έξυπνα ο παίκτης του ΠΑΣ, δηλαδή το επεδίωξε και το φάουλ και την αποβολή, δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Για τη συνέχεια ήρθε ένας καινούριος προπονητής, έχει πολύ λίγο διάστημα στην ομάδα, νομίζω ότι ήδη κάποια αισιόδοξα μηνύματα σήμερα μπορούμε να τα κρατήσουμε, μεγάλη προσπάθεια, το καλό ποδόσφαιρο που προσπαθήσαμε να παίξουμε, να κοιτάξουμε και τα αρνητικά, όπως η αρχή γιατί είναι συνεχόμενο παιχνίδι που κάνουμε κακό ξεκίνημα και το πληρώνουμε για να δούμε τη συνέχεια πιο αισιόδοξα, να βρούμε τις ισορροπίες μας και να πάμε ψηλά».

Για τις τρεις ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια:  «Εντάξει, οπωσδήποτε είναι ένα πολύ κακό ξεκίνημα παρότι παίξαμε με καλές ομάδες ομολογουμένως και στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και σήμερα, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία, θα πρέπει αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε φιλοδοξίες να παίρνουμε και τα παιχνίδια, να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια σίγουρα και τα εκτός έδρας και να παίρνουμε και βαθμούς».

Από την άλλη πλευρά, και ο Πέτρος Μάνταλος υποστήριξε ότι η Skoda Ξάνθη έπρεπε να φύγει από τα Ιωάννινα τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας και στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα του παρά το γεγονός ότι έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στην κάμερα του Novasports: «Σίγουρα το να μένεις με δέκα παίκτες, να παίζεις ένα ολόκληρο ημίχρονο με δέκα παίκτες είναι ένα πολύ, είναι πολύ δύσκολο. Η ομάδα νομίζω έκανε όλοι οι παίκτες μία μεγάλη προσπάθεια, καταφέραμε όπως είπατε να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι και νομίζω ότι σε καμία περίπτωση αν, έτσι όπως είδα εγώ απ’ τη δική μου πλευρά το παιχνίδι, δεν δικαιούτανε ο ΠΑΣ Γιάννινα να πάρει τους τρεις βαθμούς απόψε».

Για την έλευση του Μάουρερ στην τεχνική ηγεσία: «Σίγουρα θέλει να περάσει τη δική του σκέψη πάνω στο ποδόσφαιρο, θέλει να μας έχει πει ότι πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στους εαυτούς μας, να κρατήσουμε την μπάλα, προσπαθήσουμε να το κάνουμε, το κάναμε, νομίζω ότι μας βγήκε περισσότερο όταν παίξαμε με παίχτη λιγότερο, αλλά δεν φτάνει νομίζω ένα ημίχρονο, πρέπει απ’ την αρχή του, απ’ την αρχή, απ’ το πρώτο λεπτό κιόλας να έχουμε αυτοπεποίθηση, να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας γιατί νομίζω ότι δείξαμε και στο δεύτερο ημίχρονο ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Για το γρήγορο γκολ του ΠΑΣ: «Ξέραμε ότι πως είναι αυτό το γήπεδο, ότι ο κόσμος βοηθάει ειδικά στα πρώτα λεπτά, θέλαμε να αποφύγουμε το γρήγορο γκολ, δεν τα καταφέραμε, νομίζω ότι μετά, μετά ξυπνήσαμε και ισορροπήσαμε το παιχνίδι και νομίζω ότι κάναμε μια καλή προσπάθεια»Για το αν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο: «Το είπα και πριν, νομίζω ότι σε καμία περίπτωση κατά τη δική μου γνώμη έτσι δεν έπρεπε, δεν μπορούσε ο ΠΑΣ, τα Γιάννινα να πάρουν αυτούς τους τρεις βαθμούς, ήτανε νομίζω πολύ άδικο για την ομάδα μου».