Στο τσακ και από ατυχία χάθηκε το μετάλλιο από την Μινεβέρ Ομέρογλου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της Μινεβέρ Ομέρογλου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Εφήβων – Νεναίδων, που ολοκληρώθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Η Ξανθιώτισσα κατέλαβε την 5η θέση στην Ευρώπη, στο τσακ όμως έχασε το μετάλλιο καθαρά εξαιτίας της τύχης – ή αν θέλετε της ατυχίας που είχε.

Η αθλήτρια του ΑΟ Ταεκβοντό Χρυσούπολης αγωνίστηκε στα -53 κιλά την τελευταία ημέρα των αγώνων. Στον πρώτο αγώνα κέρδισε την αντίπαλό της από τη Σερβία με 5-2, ωστόσο τραυματίστηκε στον ώμο. Αυτός ο τραυματισμός την επηρέασε πολύ στο δεύτερο παιχνίδι, όπου είχε την ατυχία να κληρωθεί απέναντι στην Γερμανίδα χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια, δηλαδή την πιο δύσκολη αντίπαλο που μπορούσε να της τύχει.

Παρόλα αυτά η Μινεβέρ Ομέρογλου έχασε οριακά στα σημεία με 5-4. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν δεν είχε τραηματιστεί ή αν είχε καλύτερη κλήρωση με μια άλλη αντίπαλο στην δεύτερη φάση, λογικά θα είχε περάσει στα ημιτελικά και κατά συνέπεια θα είχε σχεδόν εξασφαλίσει την άνοδό της στο βάθρο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μπορεί η Θρακιώτισσα να έμεινε εκτός βάθρου, όμως η ελληνική αποστολή επιστρέφει από το Πόρτο και το 19th European Junior Taekwondo Championship 2013 με μετάλλια στις αποσκευές της.

Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 19 μέλη και πέντε από αυτά κέρδισαν μετάλλια, τα δύο ασημένια (από την Ανδριάνα Ασπρογέρακα ακι τον Δημήτρη Τσαχτσιρλή) και τα τρία χάλκινα  (από την Αμαλία Τσεκούρα, τον Κώστα Χαμαλίδη και την Ασπασια Μούκα).

Στην διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες από 43 χώρες, ενώ ροπονητές-συνοδοί της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, στην οποία μετείχε και η Θρακιώτισσα Μινεβέρ Ομέρογλου, ήταν οι Θόδωρος Ζηνέλης και Κυριάκος Παρασίδης.