Άναψε η φλόγα του Σότσι αλλά δεν θα έρθει στην Θράκη! Ο απίστευτος λόγος που προβλήθηκε: «Φταίνε οι Ρώσοι!»

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Άναψε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αρχαία Ολυμπία η ολυμπιακή φλόγα για τους Χειμερινούς Αγώνες στο Σότσι, που μετά από μια λαμπαδηδρομία 2.000 χιλιομέτρων εντός ελλαδικού χώρου αλλά εκτός Θράκης (!!!), θα παραδοθεί το προσεχές Σάββατο στους Ρώσους σε ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το θέμα που δεν φαίνεται να απασχόλησε τις τοπικές αρχές της Θράκης σχετικήα με την μη έλευση της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας από την περιοχή μας, φαίνεται ότι απασχόλησε άλλες περιοχές που επίσης αποκλείστηκαν από την λαμπαδηδρομία για το Σότσι. Έτσι λοιπόν, τέθηκε σχετικό ερώτημα στους αρμοδίους που απάντησαν εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτοί που εθύνονται είναι οι… Ρώσοι, που αποδείχθηκαν τσιγκούνηδες.

Οπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της επιτροπής ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας και πρόεδρος της ομοσπονδίαςμ κωπηλασίας Γιάννης Καρράς «η λαμπαδηδρομία αυτή θα είναι μικρότερη των προηγούμενων, λόγω των περιορισμένων στολών και δαδών που μας έστειλε η Οργανωτική Επιτροπή του Σότσι»

Η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας παραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπίδα το μεσημέρι της Κυριακής (29 Σεπτεμβρίου), παρόντος του νέου προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ που εξελέγη στην Σύνοδο του Μπουενος Αϊρες στις αρχές του μήνα και πραγματοποιεί στην Ελλάδα την πρώτη επίσημη εμφάνισή του με τη νέα του ιδιότητα.

Αμέσως μετά την αφή, ξεκινά μια λαμπαδηδρομία 2.000 χιλιομέτρων εντός του ελλαδικού χώρου. Το ιερό Φως θα μεταφέρουν 250 λαμπαδηδρόμοι και θα περάσει από 33 πόλεις και 23 νομούς της χώρας, αλλά όχι και από την Θράκη αφού η περιοχή μας φάνηκε ότι ήταν πολύ μακρινή για να έρθει και η πιο κοντινή περιοχή είναι η Θεσσαλονίκη.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα θα διαρκέσει μέχρι στις 5 Οκτωβρίου και το ερχόμενο Σάββατο θα παραδοθεί στους Ρώσους διοργανωτές σε ειδική τελετή που θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.