Νίκησε στο δεύτερο μπαράζ αλλά αποκλείστηκε η Ασπίδα Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Παρόλο που ήταν καταπονημένη από τον μεσημεριανό αγώνα, η Ασπίδα Ξάνθης νίκησε το βράδυ του Σαββάτου τον Αλέξανδρο Αξιούπολης με 26-28 στο δεύτερο μπαράζ για την άνοδο στην Α2 Κατηγορία. 

Η ομάδα της Ξάνθης έλεγχε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια και παρόλο που στο 40′ βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να προηγηθεί ξανά και να κρατήσει τη νίκη μέχρι το τέλος.

Ωστόσο παρά τη νίκη της, η πρωινή ήττα αποδεικνύεται καταστροφική. Το πρωί έχασε με τρία γκολ διαφορά από τον Πανσερραϊκό, τώρα νίκησε με 2, έχει δηλαδή αρνητικό goal average.

Για να ελπίζει σε πρόκριση, πρέπει καταρχήν να νικήσει ο Αλέξανδρος Αξιούπολης τον Παναιτωλικό.

Αν νικήσει με ένα γκολ διαφορά, τότε ο Παναιτωλικός θα είναι στο +2 στα γκολ και θα προκριθεί αυτός. Αν νικήσει με δυο γκολ διαφορά, τότε ο Παναιτωλικός θα είναι στο +1 και επίσης θα προκριθεί αυτός.

Αν ο Αλέξανδρος Αξιούπολης νικήσει με τρία γκολ, τότε ο Παναιτωλικός πάλι είναι πάνω από την Ασπίδα, απλά πλέον την άνοδο παίρνει ο Αλέξανδρος Αξιούπολης που θα είναι στο +1 στα γκολ. Το ίδιο ισχύει και με μεγαλύτερο σκορ.

Εννοείται πως αν δεν κερδίσει η Αξιούπολη, ο Παναιτωλικός ανεβαίνει. Κοντολογίς, η Ασπίδα Ξάνθης ότι και να συμβεί, έχει ήδη αποκλειστεί από το ενδεχόμενο της ανόδου, αφού δεν υπάρχει μαθηματική περίπτωση να αναδειχθεί πρώτη. Το τρίτο παιχνίδι απλά θα καθορίσει αν θα ανέβει ο Πανσερραϊκός (εφόσον νικήσει, φέρει ισοπαλία ή ηττηθεί μέχρι και με δυο γκολ διαφορά) ή ο Αλέξανδρος Αξιούπολης (εφόσον νικήσει με τρία γκολ διαφορά ή και περισσότερ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Ασπίδα στο βραδινό παιχνίδι Καζαντζίδης πέτυχε 8 γκολ και ο Ναθαναηλίδης 5 γκολ.

Τα δεκάλεπτα: 3-5, 7-8, 10-13 (ημίχρονο), 16-15, 20-21, 26-28 (τελικό αποτέλεσμα).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ: (Ιωάννης Μπαξεβάνης) Κουζέλης, Μάρτσης 1, Αριστείδου 5, Πασάτας 3, Καλαϊτζής 6, Παναγιωτίδης 6, Α. Παπαρήγας, Ζησάκος, Κουκουλεκίδης, Δουλούμπακας, Παλαιστής 1, Hajdinolli, Στεφανίδης, Πούλος, Ρ. Παπαρήγας 4.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: (Θεόδωρος Βαφειάδης) Κανέτης, Πατσατζής 4, Ναθαναηλίδης 5, Καζαντζίδης 8, Καραπαπάζογλου 1, Τσούτσης, Σαββατιανός 2, Τσασμετζής, Μπρατίδης-Παρλαπάνης 2, Σαλή Ογλού, Ρουμελιώτης 3, Βάκκας 3, Κολοκούρης, Τραχανατζής, Ρούφος, Παπαστάμου.