Διπλασίασε τις νίκες του ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Εθνικό

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής και στο δεύτερο φιλικό απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, με 3-1 σετ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Οι δύο προπονητές των ομάδων δοκίμασαν σχήματα και πρόσωπα, δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο δικέφαλος του βορρά αν και έχασε το πρώτο σετ πήρε τα άλλα τρία και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Εθνικός με πίεση από το σερβίς αλλά και καλύτερη τακτική στο μπλοκ κατέκτησε το πρώτο σετ με 21-25. 

Στο δεύτερο σετ ο Στέλιος Καζάζης ξεκίνησε τον αγώνα με μία αλλαγή αυτή του Χαραλαμπίδη στη θέση του Παντακίδη. Με πρωταγωνιστή τον Ντάμποβιτς, έχοντας βελτιώσει το μπλοκ αλλά και με καλές επιλογές στην επίθεση ο Δικέφαλος έφθασε με σχετική άνεση στην ισοφάριση, παίρνοντας το σετ με 25-21.

Στο επόμενο σετ ο τεχνικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης προχώρησε σε αλλαγές θέλοντας να δοκιμάσει διάφορά σχήματα. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να προηγηθεί με 19-15 αλλά σταδιακά οι φιλοξενούμενοι με εξαιρετικό για δεύτερη μέρα τον Μιγιαήλοβιτς κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 22-22 και να προηγηθούν με 22-23. Με τον Ποτότσνικ να πυροβολεί και να χαλάει την υποδοχή ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε αρχικά με τον Χαραλαμπίδη σε 24-23 και ο Σλοβένος διαμόρφωσε με άσο το 25-23.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο τέταρτο παίρνοντας προβάδισμα με 8-5. Με όπλο το σερβίς και τον Μιγιαήλοβιτς να πετάει φωτοβολίδες ο Εθνικός ισοφάρισε σε 8-8. Σταδιακά ο Δικέφαλος ξεκίνησε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας την οποία διατήρησε μέχρι και το τέλος για το 25-20.

Τα σετ: 21-25, 25-21, 25-23, 25-20

ΠΑΟΚ (Στέλιος Καζάζης): Ντάμποβιτς, Ποτότσνικ, Μίλκοφ, Παντακίδης, Στίγγας,Τζελάτης, Μπαμπαλιούτας (λ), Χαραλαμπίδης, Νικηφορίδης, Πιπέργιας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Ράιτς, Σιδηρόπουλος, Παπάζογλου, Ανδρεάδης, Αν.Δαλακούρας, Μιγιαήλοβιτς / Δαρίδης (λ), Κασαμπαλής , Κυριακίδης.