Φιλική ήττα του Εθνικού από τον ΠΑΟΚ στα πέντε σετ

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης
–  O ΠΑΟΚ και o Εθνικός Αλεξανδρούπολης μοιράστηκαν εντυπώσεις και σετ σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι μπρέικ με τον δικέφαλο να πανηγυρίζει την πρώτη του εντός έδρας φιλική νίκη στο “PAOK Sports Arena” με 3-2 επί της μαχητικής και πολλά υποσχόμενης ομάδας του Έβρου.
Η ομάδα του Στέλιου Καζάζη ξεκίνησε πολύ δυνατά και με τον Τζελάτη να συνεργάζεται άψογα με τον Ντάμποβιτς αλλά και τον Μπαμπαλιούτα να κρατάει πολύ καλά στην υποδοχή προηγήθηκε με 1-0. Η απάντηση του Εθνικού ήταν όμως άμεση, με τους Ανδρεάδη, Μιγιαήλοβιτς και Ανέστη Δαλακούρα να σηκώνουν στις πλάτες τους το επιθετικό βάρος και να ισοφαρίζουν για την ομάδα τους σε 1-1.
Εξίσου δυνατό ήταν και το τρίτο σετ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο -πόντο μέχρι τα μισά του σετ. Κάπου εκεί ο Δικέφαλος πήρε μια διαφορά ασφαλείας και κατέκτησε το σετ 25-20 για το 2-1. Σε εκείνο το σημείο και θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες αλλά και να δοκιμάσει εναλλακτικά σχήματα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Στέλιος Καζάζης ξεκίνησε το τέταρτο σετ με τον Νικηφορίδη αντί του Ποτότσνικ και τον Χαραλαμπίδη αντί του Στίγγα. Με αντεπίθεση διαρκείας ο Εθνικός και τον Μιγιαήλοβιτς να πυροβολεί από τη γραμμή του σερβίς οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια για το 2-2.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει δύσκολη νίκη με 3-2 και 15-9 στο τελευταίο σετ της αναμέτρησης, που διεξήχθη ενώπιον ελάχιστον φιλάθλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης που θέλησαν να παραβρεθούν στα φετινά αποκαλυπτήρια της ομάδας.Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο και ώρα 15:00 στο PAOK Sports Arena. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν κρατήθηκε στατιστικό του αγώνα δεν κρατήθηκε.

Τα σετ: 25-22, 23-25, 25-20, 20-25, 15-9

ΠΑΟΚ (Στέλιος Καζάζης): Ντάμποβιτς, Ποτότσνικ, Μίλκοφ, Παντακίδης, Στίγγας,Τζελάτης, Μπαμπαλιούτας (λ), Στεφανίδης, Χαραλαμπίδης, Νικηφορίδης, Πιπέργιας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Ράιτς, Σιδηρόπουλος, Παπάζογλου, Ανδρεάδης, Αν.Δαλακούρας, Μιγιαήλοβιτς / Δαρίδης (λ), Κατσαμπαλής .