Ασημένιο μετάλλιο για τον Θράκα Ιππέα στην Θεσσαλονίκη

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Θράκα Ιππέραστον 2ο διεθνή ποδηλατικό αγώνα στην Θεσσαλονίκη μετά από την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κατηγορία 40+ στην open κατηγορία από τον αθλητή Αθανάσιο Σκαπαριώτη.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο επίσημο αγωνιστικό καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και τελέστηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης.

Η κατάκτηση αυτής της θέσης αποτελεί για τον ΘΡΑΚΑ ΙΠΠΕΑ σημαντική επιτυχία, διότι ο συναγωνισμός ήταν έντονος  λόγω του ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου αθλητών ομάδων και σωματείων που συμμετείχαν στον αγώνα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Άγιος Αθανάσιος – Αλεξάνδρεια – Βέροια – Καστανιά – Κοιλάδα – Δρέπανο – Κοίλα – Ξηρολίμνη – Σιάτιστα, ήταν ιδιαίτερα απαιτητική μίας και το μήκος της είναι 175 χλμ και με υψομετρικά που ξεπερνούν τα 2000 μέτρα. 

Η εμπειρία αθλητών αυτού του επιπέδου καθώς επίσης και των προπονητών με εμπειρία τόσο σε πανελλαδικούς όσο και διεθνείς αγώνες αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο για την σωστή οργάνωση και λειτουργία των ακαδημιών του Θράκα Ιππέα, που στο προσεχές διάστημα θα είναι μια πραγματικότητα για την πόλη της Κομοτηνής.