Όταν ο μαθητής συνάντησε τον δάσκαλο στο Νίκη Βόλου – Πανθρακικός…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ο μαθητής συνάντησε το δάσκαλο την Τετάρτη στον αγώνα της Νίκης με τον Πανθρακικό. Ο λόγος για τον Γιάννη Ζαλαώρα, προπονητή τερματοφυλάκων της Νίκης Βόλου, που συνάντησε τον Γιάννη Πλαβούκο, προπονητή τερματοφυλάκων του Πανθρακικού. 

Την στιγμή απαθανάτισε ο φακός του goalpost. Το τι σημαίνει για τον Γιάννη Ζαλαώρα ο συνονόματός του και δάσκαλός του, το λέει ο ίδιος σε μία σχετικά πρόσφατη συνέντευξή του, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπάρχουν δάσκαλοι για έναν προπονητή τερματοφυλάκων.

Ο κ. Ζαλώρας απάντησε τότε: «Με την ερώτησή σας μου δίνετε τη δυνατότητα μέσα από την ιστοσελίδα σας να ευχαριστήσω και δημόσια τον “δάσκαλό” μου, προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Πλαβούκο ο οποίος είναι γνωστό ότι εργάστηκε για την ΠΑΕ Καβάλα στο πρωτάθλημα της Superleague. Στον Γιάννη Πλαβούκο εγώ προσωπικά οφείλω τα πάντα. Πρόκειται για έναν σεμνό και ταπεινό άνθρωπο πάνω απ’ όλα με τον οποίο εξακολουθώ να συνεργάζομαι μαζί του, κάτι το οποίο θεωρώ προσωπικά ιδιαίτερα μεγάλη τιμή. Μου έχει μεταδώσει τον τρόπο δουλειάς του, τη μεθοδολογία αλλά και την αξιολόγησή του και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ο εκάστοτε προπονητής τερματοφυλάκων θα προσεγγίσει έναν γκολκίπερ. Το βασικότερο δηλαδή είναι πως θα μπεις στην ψυχή και στο πετσί ενός τερματοφύλακα. Αυτό το διαθέτει ο Γιάννης Πλαβούκος, θεωρώ ότι είναι κορυφαίος στο είδος του ως προπονητής τερματοφυλάκων και πιστεύω ακράδαντα ότι αδικείται που εργάζεται σε ελληνικές ομάδες αφού πρέπει να εργαστεί και σε ομάδες του εξωτερικού. Πιστεύω τέλος ότι τα καλύτερα έρχονται για τον “δάσκαλο”».