Μηνύσεις από Πύρρο Δήμα και εκλογές στην Άρση Βαρών! Ποια η θέση των σωματείων της Θράκης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Με αγωγές και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση απάντησε ο Πύρρος Δήμας στην επιστολή που είχαν δημοσιοποιήσει προ εβδομάδων επτά μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, σύμφωνα με την οποία κατήγγειλαν πως ο ολυμπιονίκης, βουλευτής αλλά και πρόεδρος της ΕΟΑΒ είχε χειροδικήσει εναντίον του γενικού γραμματέα Νίκου Σκιαδά.

Ο Πύρρος Δήμας προχώρησε σε νομικές διαδικασίες κατά των Ν. Σκιαδά, Δ. Μαυροματίδη, Α. Χατζησαββίδη, Α. Ταμουτσίδη, Κ. Μαυρακάκη, Ι. Βιδάκη και του καβαλιώτη παράγοντα Σ. Μαμτσαδέλη, ζητώντας 150.000 ευρώ από τον πρώτο και από 100.000 ευρώ από τους υπόλοιπους έξι.  Στην περίπτωση που ο Πύρρος Δήμας κερδίσει τη δικαστική διαμάχη, δεσμεύτηκε να δώσει μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα του επιδικαστούν στους συλλόγους της άρσης βαρών ανά την επικράτεια, ενώ τα υπόλοιπα θα πάνε στα παιδικά χωριά SOS.

«Η τάξη και η αλήθεια πρέπει να αποκατασταθούν. Δεν είναι δυνατόν τα ψέματα να υπερισχύσουν της αλήθειας, γι’ αυτό αποφάσισα να προσφύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν δέχομαι από κανέναν τους ισχυρισμούς ότι επιτέθηκα και χτύπησα τον κ. Σκιαδά. Δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου, ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές» δήλωσε ο Πύρρος Δήμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας αυτού του εμφυλίου που έχει ξεσπάσει στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, αποφασίστηκε να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Αυτές έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή (29/9). 

Η προσφυγή στις κάλπες ήταν επιδίωξη του τρις χρυσού ολυμπιονίκη προκειμένου να δοθεί λύση στην κρίση που ξέσπασε στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας μετά τον διχασμό του, μεταξύ των υποστηρικτών του Πύρρου Δήμα και των συμβούλων που πρόσκεινται στον γενικό γραμματέα Νίκο ΣκιαδάΓια να προκηρυχθούν οι εκλογές, ο Πύρρος Δήμας εμφάνισε στο Δ.Σ. επιστολή της πλειοψηφίας των σωματείων μελών της ΕΟΑΒ που ζητούσαν τις εκλογές. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ «παρουσίασε αίτημα 30 σωματείων επί συνόλων 55 τα οποία ζήτησαν την προκήρυξη προκειμένου το άθλημα να εξέλθει από την κρίση που προκάλεσαν μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας» αναφέρει ανακοίνωση της ομοσπονδίας, που συμπληρώνει ότι η εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στην Θράκη, με βάση την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρησς Βαρών, λειτουργούν τέσσερα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα, στα οποία και απευθυνθήκαμε για να διαπιστώσουμε την θέση τους στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει. Τα τρία βρίσκονται στην Ξάνθη και το ένα στην Κομοτηνή. Ο λόγος για το τμήμα άρσης βαρών της ΑΕ Κομοτηνής, υπεύθυνος του οποίου είναι ο Ανέστης Κώστογλου που μιλώντας στο ThrakiSportS αποκάλυψε ότι η ΑΕ Κομοτηνής ήταν ένα από τα σωματεία που συνυπέγραψαν την επιστολή για άμεση προκήρυξη εκλογών. “Αφού δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους μέσα στον συμβούλιο, ας δώσουμε την λύση τα σωματεία ώστε να προκύψει πραγματικά ένα συμβούλιο που θα εργαστεί για το καλό του αθλήματος”, είπε ο κ. Κώστογλου, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει ότι η ΑΕ Κομοτηνής πρόσκειται στη μία ή στην άλλη πλευρά. Ο κ. Κώστογλοηυ αποκάλυψε ακόμα ότι ο ίδιος μαζί με τον πρόεδρο της ΑΕ Κομοτηνής Μ. Εμμανουηλίδη θα βρεθούν την προσεχή Κυριακή στην Αθήνα για να ψηφίσουν για λογαριασμό του κομοτηναίικου σωματείου στις εκλογές.

Τα άλλα τρία σωματεία που εμφανίζονται από την Θράκη στην δύναμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών έχουν την έδρα τους στην Ξάνθη, αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΟΑΒ, υπεύθυνος και για τα τρία εμφανίζεται το ίδιο άτομο (!!!) ενώ εμφανίζονται να έχουν ίδια τηλέφωνα επικοινωνίας και σε ορισμένες περιπτώσεις ίδιες διευθύνσεις. Ο λόγος για τον Αρίωνα Ξάνθης, τον Βύρωνα Ξάνθης  και τον Δημόκριτο Ξάνθης. Επικοινωνήσαμε με τον Παντελή Αθανασίου, κοινό υπεύθυνο και στα τρία σωματεία (σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της ΕΟΑΒ), ο οποίος μας έκανε λόγο όμως για το σωματείο του Δημόκριτου και μόνο, όταν του θέσαμε το ζήτημα ότι εμφανίζεται ως υπεύθυνος σε τρία σωματεία. Ο κ. Αθανασίου διευκρίνισε ότι το σωματείο του έχει αποφύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει στις τάξεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας ενώ όταν μιλήσαμε, δεν γνώριζε ακόμα  αν θα μπορούσε ο ίδιος ή κάποιο άλλο άτομο από το σωματείο να ταξιδέψει την προσεχή Κυριακή στην Αθήνα για να ψηφίσει στις εκλογές ή αν θα όριζαν κάποιον αντιπρόσωπο για να ψωφίσει για λογαριασμό του.