Με πέντε μετάλλια επέστρεψε ο ΝΟΑ από την Καβάλα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Με τον εντυπωσιακό αριθμό των 17 αθλητών η αγωνιστική ομάδα ιστιοπλοΐας τριγώνου του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στο 9ο Κύπελλο «Φίλιππος Κεφαλάς 2013» για τις κατηγορίες σκαφών Optimist, Laser 4.7, Laser RDL, Laser STD, 470 και το 6ο Κύπελλο «Ανάπτυξης Optimist – Καβάλα 2013» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας υπό την αιγίδα της ΕΙΟ. 

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 70 αθλητές, ανεβάζοντας το επίπεδο του ανταγωνισμού. Η ομάδα του ΝΟΑ συμμετείχε στην κατηγορία Optimist με 10 σκάφη, στα Laser 4.7 με 3 σκάφη και στα 470 με 2 σκάφη. Στην κατηγορία Optimist η Δήμητρα Παπαχρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο 2η στα κορίτσια, και ο Σταύρος Παλακίδης το χάλκινο μετάλλιο στο κύπελλο ανάπτυξης αθλητών μικρότερων των 10 ετών. 

Στα Laser 4.7 συμμετείχαν οι αθλητές Ευάγγελος Δολιανίτης που αναδείχθηκε 2ος και κέρδισε αργυρό μετάλλιο, Ανδρέας Κακολύρης που ήρθε 3ος και πήρε το χάλκινο μετάλλιο και Αρης Σουλτανίδης που τερμάτισε 4ος στα αγόρια. Στην κατηγορία σκαφών 470 τα δύο πληρώματα του ΝΟΑ έλαβαν, αφενός το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση οι Γιάννης Δολιανίτης  και Στέλιος Μπολιάκης, αφετέρου την 4η θέση οι Γιώργος Ντούλας και Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου. 

Επίσης συμμετείχαν οι αθλητές: Πολυχρόνης Γιαννακίδης, Αντώνιος Ντούλας, Γιώργος Χατζηκωσταντίνου, Θάνος Τσίλιας, Μακρίνα Ντούλα, Νεκταρία Αρβανιτίδου, Πάνος Καμελίδης , Γιώργος  Χατζηκωσταντίνου του Ιωάννη, Σταύρος Παλακίδης και Αντώνης Μούφτογλου .

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι επέστρεψαν στην Αλεξανδρούπολη οι προπονητές Νικολάι Ιβάνοφ, Κατερίνα Τζουμάρη και Θεόδωρος Τζουμάρη για την εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας του ΝΟΑ τόσο από πλευράς αποτελεσμάτων όσο και για την ιδιαίτερα μεγάλη αποστολή η οποία συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες στην Βόρεια Ελλάδα.