Κλήθηκε ο Λοντίγκιν από τον Καπέλο στην Εθνική Ρωσίας!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Στην Εθνικής Ρωσίας κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας Φάμπιο Καπέλο ο πρώην γκολκίπερ της Skoda Ξάνθη Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο Λοντίγκιν περιλαμβάνεται στους 36 ποδοσφαιριστές που κάλεσε αρχικά ο ιταλός τεχνικός  για τις αναμετρήσεις της Ρωσίας στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ κόντρα σε Λουξεμβούργο (11/10) και Αζερμπαϊτζάν (15/10).

Η τελική αποστολή θα ανακοινωθεί αργότερα με τον 23χρονο τερματοφύλακα να ετοιμάζεται για το “βάπτισμα του πυρός”.

Ο Λοντίγκιν μέχρι το καλοκαίρι μετείχε στις προεπιλογές της Εθνικής Ελλάδος, αλλά δεν έπαιξε ποτέ. Πρόσφατα ξανακλήθηκε, αλλά απάντησε αρνητικά στην βιαστική κίνηση της ΕΠΟ καθώς έχει δηλώσει την ρωσική υπηκοότητα για να μπορεί να αγωνίζεται ως γηγενής με την Ζενίτ στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση που ο τερματοφύλακας της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης κάνει το ντεμπούτο του με την Ρωσία αυτομάτως χάνει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Για να συμβεί όμως αυτό δεν αρκεί να κληθεί απλά στην τελική 23άδα της Εθνικής Ρωσίας, αλλά να αγωνιστεί κιόλας. 

Όλα δείχνουν ωστόσο ότι η Εθνική Ελλάδος χάνει ένα μεγάλο ταλέντο, που θα της έλυνε το πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα για τα επόμενα χρόνια. Και δυστυχώς, το θέμα και τον κίνδυνο τον είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή το ThrakiSportS, αλλά εις μάτην…