Η προϊστορία των αγώνων του Πανθρακικού με τη Νίκη Βόλου

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Με τη Νίκη Βόλου παίζει στις 15:30 το μεσημέρι ο Πανθρακικός για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ιδιαίτερα ευνοϊκή είναι η παράδοση για την ομάδα της Κομοτηνής απέναντιν στους θεσσαλούς, σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος. Στους μέχρι τώρα τέσσερις αγώνες που έχει δώσει ο Πανθρακικός μετράει 3 νίκες και 1 ισοπαλία. 

Η ποσότητα των αγώνων μπορεί να μην είναι μεγάλη αλλά σίγουρα η παράδοση αποτελεί ένα καλό σύμμαχο για το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου. 

Η πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων διεξήχθη την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας με τον Πανθρακικό να κερδίζει δυο φορές, με συνολικό σκορ 5-0. Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής είχε επικρατήσει με σκορ 3-0 και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με 2-0.

Στον αγώνα της Κομοτηνής τα τέρματα είχαν πετύχει οι Σουάνης, Βάγκνερ και Γκόγκας (αυτογκόλ) στο 15ο, 38ο και 74ο λεπτό αντίστοιχα. Ο Πανθρακικός είχε αγωνιστεί με τους Καρκάνη, Κουλακιώτη (80’ Ντιαλό), Γεμενετζή, Σουλτανίδη, Μπαχαρίδη, Μουρατίδη (55’ Τρίχας), Έρος (76’ Αθανασιάδης), Κωνσταντινίδης, Αμόα, Βάγκνερ και Σουάνη.

Στην αναμέτρηση του Βόλου και πάλι ο Πανθρακικός κέρδισε με δυο τέρματα που πέτυχε στις αρχές τους δευτέρου ημιχρόνου με δράστες τους Αντρέεφ και Βάγκνερ. Ο Πανθρακικός που είχε προπονητή των Κώστα Βασιλακάκη αγωνίστηκε με τους Βρονταρά, Ρομπίνιο, Γεμενετζή, Σουλτανίδη, Μπαχαρίδη, Αντρέεφ, Χαραλάμπους (73΄Ντιαλό), Έρος, Κωνσταντινίδη (11’ Ματζιαρίδης), Βάγκνερ, Αγαθοκλέους (67’ Ντεφρέντεν).

Οι τελευταίες συναντήσεις των ομάδων έλαβαν χώρα πριν λίγους μήνες με τις ομάδες να αναμετρώνται για τον θεσμό του κυπέλλου και τον Πανθρακικό να παίρνει την πρόκριση με συνολικό σκορ 3-1. Στον αγώνα της Κομοτηνής ο Πανθρακικός είχε επικρατήσει με 2-0 με τέρματα που πέτυχαν οι Μπαϊκαρά και Κυβελίδης ενώ στο Πανθεσσαλικό η συνάντηση έληξε με 1-1 με τέρματα των Βαχίρουα και Κυριάκου.