Μία εβδομάδα νωρίτερα ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μπορεί το πρωτάθλημα της Volley League να ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου και στην πρεμιέρα ο Εθνικός να αγωνίζεται στην Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη, ωστόσο οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσουν μία εβδομάδα νωρίτερα.

Το Παρασκευοσαββατοκύριακο από τις 4 ως και τις 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι αγώνες της πρώτης φάσης του Λιγκ Καπ, το σύστημα διεξαγωγής του οποίου είναι εξαιρετικά πιθανό να αποφασιστεί το μεσημέρι της Τετάρτης στην συνεδρίαση του ΔΣ της Volley League.

Το πιο πιθανό είναι και φέτος να υπάρξουν προκριματικοί όμιλοι, από τους οποίους οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στο φάιναλ φορ, όπως συνέβη πέρυσι, που ο Εθνικός έφτασε μέχρι και την τελική τετράδα αλλά αποκλείστηκε άδοξα στον ημιτελικό από τον Ηρακλή Κηφισιάς.

Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτοί να καθοριστούν ξανά με γεωγραφικά κριτήρια, κάτι που εφόσον συμβεί θα σημαίνει ότι πιθανότατα θα ξαναβρεθούν αντιμέτωποι ο Εθνικός με τον Άρη (με τον οποίο έπαιξε φιλικά και θα παίξει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος), τον ΠΑΟΚ (με τον οποίο θα παίξει δύο φιλικά στην Θεσσαλονίκη τι προσεχές σαββατοκύριακο) και τη Νίκη Αιγινίου.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν το μεσημέρι της Τετάρτης, στην επετειακή 100η συνεδρίαση του ΔΣ της Volley League, στην οποία τον Εθνικό θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννης Τζίμας, που έχει και το αξίωμα του γενικού γραμματέα της Λίγκας.