Αναζητούν στην Θράκη τον (άφαντο) νικητή που κέρδισε επτά εκατ. ευρώ στο τζακ ποτ του τζόκερ!!!

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Και στην Θράκη αναζητείται ο υπερτυχερός του τζόκερ που κέρδισε ούτε λίγο ούτε πολύ το τζακ ποτ των επτά εκατομμυρίων που κληρώθηκαν την προπερασμένη Πέμπτη, σύμφωνα τουλάχιστον με το αναλυτικό ρεπορτάζ που έγινε μάλιστα και πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος”.

Το «χρυσό» δελτίο παίχτηκε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και οι εικασίες δίνουν και παίρνουν για τον νικητή. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επιδοθεί σε ένα ιδιόμορφο παιχνίδι, υποδεικνύοντας και διαγράφοντας από τις «λίστες» τους άτομα τα οποία εικάζουν ότι μπορεί να είναι οι υπερτυχεροί. Ωστόσο, κανένα άτομο δεν εμφανίστηκε στο τυχερό πρακτορείο ΟΠΑΠ της Πηνελόπης Αμαραντίδου (όπου παίχτηκε το δελτίο) στο Νευροκόπι για να διεκδικήσει τα κέρδη του. Το «χρυσό» δελτίο, ένα απλό δελτίο κόστους 1,5 ευρώ με τρεις στήλες, δείχνει πάντως πως ο τυχερός δεν είναι τζογαδόρος ή συστηματικός παίκτης, καθώς εκείνοι προτιμούν τα συστήματα για να πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες κέρδους.

«Ακόμη δεν ξέρουμε ποιος το κέρδισε. Εικασίες γίνονται, αλλά κανείς δεν μπορεί να στηριχτεί σε αυτές. Αλλωστε, δεν υπάρχει περίπτωση ο τυχερός, όποιος κι αν είναι αυτός, να φανερώσει την ταυτότητά του. Τα χρήματα είναι πάρα πολλά και, δυστυχώς, έχουμε δει ότι δολοφονούνται άτομα για μερικές δεκάδες ευρώ. Αυτός που κέρδισε τα χρήματα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός από εδώ και πέρα», επισημαίνει ο Παύλος Αμαραντίδης, σύζυγος της ιδιοκτήτριας του πρακτορείου και παλιός πράκτορας ο ίδιος. Οπως εξηγεί, το δελτίο που κέρδισε τα 7 εκατομμύρια ευρώ ήταν απλό, όπως και τα περισσότερα δελτία που παίζονται στο πρακτορείο. «Το 80% των δελτίων κοστίζουν μέχρι 2,5 ευρώ. Λίγοι είναι αυτοί που παίζουν συστήματα ή καταθέτουν πολλά δελτία μαζεμένα», προσθέτει ο κ. Αμαραντίδης.

Οι ιδιοκτήτες του πρακτορείου όπου παίχτηκε το «χρυσό» δελτίο ζητούν από τον «εκατομμυριούχο» μόνον ένα… τηλεφώνημα για να γνωρίζουν ότι πήρε τα χρήματα, αλλά και για να του ευχηθούν καλή τύχη. «Θα θέλαμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας ο υπερτυχερός του Τζόκερ. Να μας πάρει ένα τηλέφωνο, διατηρώντας φυσικά την ανωνυμία του, μόνο για να ξέρουμε ότι εξαργύρωσε το δελτίο. Θα χαρούμε και εμείς και όλο το Νευροκόπι. Και επίσης, θα σταματήσουν τα σενάρια, που ακούγονται από την περασμένη εβδομάδα», αναφέρει ο Παύλος Αμαραντίδης.

Σύμφωνα με το τελευταίο «σενάριο», το υπερτυχερό δελτίο έπαιξε στο Κ. Νευροκόπι ένας Βούλγαρος, ο οποίος εργαζόταν στην περιοχή τα τελευταία δέκα χρόνια. Οπως αναφέρουν κάτοικοι, ο συγκεκριμένος εργάτης δούλευε σε χωράφια με πατάτες και, όταν τελείωναν οι αγροτικές εργασίες, επέστρεφε στην πατρίδα του. Μάλιστα, αυτό που παραξένεψε τους κατοίκους της περιοχής είναι πως ο Βούλγαρος εργάτης «εξαφανίστηκε» μετά την κλήρωση του Τζόκερ, ενώ, σύμφωνα με όσα ακούγονται στο Κ. Νευροκόπι, το συγκεκριμένο άτομο προτίμησε να απευθυνθεί σε πρακτορείο της… Αλεξανδρούπολης για να εξαργυρώσει το «χρυσό» δελτίο και στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του. Πάντως, ακόμη και οι ιδιοκτήτες του πρακτορείου θυμούνται πως ο εργάτης είχε παίξει κάποιο δελτίο, ενώ τονίζουν πως ήταν συχνός παίκτης του Τζόκερ.

Στο μεταξύ, όλες τις προηγούμενες μέρες και κάποιο καινούργιο πρόσωπο βρισκόταν στο… προσκήνιο, καθώς τα σενάρια για την ταυτότητα του υπερτυχερού εξακολουθούν να είναι το κύριο θέμα συζήτησης σε καφενεία, ταβέρνες και καφετερίες. Μία αλλοδαπή, μία ηλικιωμένη γυναίκα, ένας αγρότης, ένας κάτοικος Αλεξανδρούπολης είναι μερικοί μόνον από τους «υπερτυχερούς» της… μιας μέρας, το όνομα των οποίων έχει συζητηθεί στο Κ. Νευροκόπι. «Για πολλές μέρες ακούγαμε πως το δελτίο το κέρδισε μία υπήκοος Βουλγαρίας, που εργαζόταν σε κατάστημα. Φυσικά, η γυναίκα διέψευσε τα πάντα και συνεχίζει να εργάζεται για το μεροκάματο. Επίσης, υπήρχε η φήμη για μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είχε φύγει από το χωριό για να κάνει μία προγραμματισμένη εγχείρηση. Ελεγαν, μάλιστα, πως στο νοσοκομείο πληροφορήθηκε ότι είναι η τυχερή του Τζόκερ», ανέφερε κάτοικος του Κ. Νευροκοπίου, που ωστόσο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αντιγράφο από την εφημερίδα “Αγγελιοφόρος” της Θεσσαλονίκης, τελευταία είχε κυκλοφορήσει και η φήμη πως ο τυχερός είναι κάποιο άτομο με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, που ήδη εξαργύρωσε το δελτίο και χαίρεται τα κέρδη του. Τα σενάρια όμως δε σταματάνε, αφού αρκεί κάποιος να λείψει έστω και μία μέρα από το χωριό για να του «φορέσουν» την ταμπέλα του υπερτυχερού. «Γίναμε λίγο καχύποπτοι. Ψάχνουμε να δούμε αν έφυγε κάποιος από το χωριό ή αν κάποιος ξοδεύει περισσότερα χρήματα από ό,τι πριν. Νομίζω όμως πως όσο περνάνε οι μέρες, χάνεται και το ενδιαφέρον του κόσμου. Σε λίγο καιρό θα είναι απλά μια ιστορία που θα τη λέμε μεταξύ μας», επισημαίνει καταστηματάρχης της περιοχής. Ωστόσο, συγχωριανός του αναφέρει πως ορισμένοι κάτοικοι αντιμετώπισαν μάλλον με χιούμορ τα σενάρια που τους ήθελαν υπερτυχερούς. «Ο ένας υποδείκνυε τον άλλο. Κάποιοι νευρίαζαν, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν πλάκα και κερνούσαν μερικούς καφέδες. Αργότερα, όμως, παραδέχονταν πως δυστυχώς το τυχερό δελτίο δεν ήταν δικό τους», εξηγεί κάτοικος του Κ. Νευροκοπίου.

Η ουσία είναι ότι ο νικητής δεν έχει βρεθεί και μέχρι να συμβεί αυτό, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Και σε αυτά παίζει δυνατά το ενδεχόμενο να προέρχεται τελικά από την Θράκη ο τυχερός ή ακόμα και αν δεν συμβαίνει αυτό, να ήρθε στην Θράκη για να εξαργυρώσει το δελτίο του και να εισπράξει τα χρήματά του. Οπότε, τα πάντα παίζουν! Για ψαχτείτε λίγο! Παρατηρείστε τους διπλανούς σας προσεκτικά! Που ξέρετε, μπορεί να έχετε στην παρέα σας έναν εκατομμυριούχο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here