Διαφωνία διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας του Εθνικού για τους στόχους της ομάδας (;!)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Διαφορετικά οριοθετούν τους στόχους της νέας σεζόν για την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία της ομάδας, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Μιλώντας την Παρασκευή στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum, ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας ξεκαθάρισε: “Αισιοδοξούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό για την πορεία που θα κάνει η ομάδα. Φαντάζομαι ότι τα κεκτημένα θα τα κρατήσουμε. Κακά τα ψέματα, οι στόχοι είναι υψηλοί και για φέτος. Βέβαια, φέτος υπάρχει η διαφοροποίηση ότι όλες οι ομάδες έχουν ενισχύσει το ρόστερ τους και δεν υπάρχει η ομάδα που κάνει την διαφορά προς τα κάτω, όπως πέρυσι ο Μίλωνας. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό φέτος αλλά επιδίωξη είναι ο Εθνικός να τερματίσει και πάλι μέσα στην τετράδα”.

Αυτές οι δηλώσεις ωστόσο του κ. Τζίμα έχονται σε αντίθεση με εκείνες του προπονητή της ομάδας Σάκη Μουστακίδη στο ThrakiSportS αλλά και στις κάμερες, αμέσως μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος, πριν δέκα μέρες. Τότε ο κ. Μουστακίδης απέφευγε να αναφέρει οτιδήποτε περί στόχου νέας εξόδου στην Ευρώπη και κατέβαζε αρκετά τον πήχη: “Να μην ονειροβατούμε. Πρώτος στόχος πάντα είναι η παραμονή στην κατηγορία. Μπορεί να βγήκαμε τέταρτοι πέρυσι αλλά φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, με πολλές και ισοδύναμες ομάδες. Απο εκεί και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε. (…) Ας σταθεροποιήσουμε πρώτα την ομάδα στην κατηγορία αυτή και μετά θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, κοιτώντας αγώνα με τον αγώνα”.

Βέβαια, η αλήθεια μάλλον γέρνει προς την πλευρά του κ. Τζίμα. Μετά από μια εντυπωσιακή πορεία πέρυσι και παρά την απώλεια του Ραφαήλ Κουμεντάκη που πήρε μεταγραφή για το ιταλικό πρωτάθλημα, στόχος του Εθνικού δεν μπορεί να είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ωστόσο ο Σάκης Μουστακίδης είναι έμπειρος και ξέρει ότι το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να συμβεί, είναι να καλλιεργηθεί άγχος στους παίκτες του και μεγάλες προσδοκίες, που μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά αν έρθουν ένα-δυο στραβά αποτελέσματα. Έτσι, προτιμά να μην πετά στα σύννεφα, όπως συχνά κάνουν οι φίλαθλοι και προσγειώνει με τις δημόσιες τοποθετήσεις του τους πάντες.

Για αυτό, δεν θα ήταν κακή ιδέα στον Εθνικό να συνεννοούνται πριν τις επίσημες δημόσιες τοποθετήσεις τους και να βγαίνουν με μια κοινή γραμμή προς τα έξω. Εκτός και αν μετά τα πρώτα φιλικά, όπου ομολογουμένως η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έδειξε θετικά δείγματα, οι στόχοι αναπροσαρμόστηκαν και από την παραμονή που γινόταν λόγος στην κλήρωση, φτάσαμε δέκα μέρες μετά να μιλάμε και πάλι για την τετράδα, που φυσικά εύχονται όλοι οι φίλαθλοι της Θράκης στην μοναδική εκπρόσωπο του γεωγραφικού μας διαμερίσματος στο μεγάλο πρωτάθλημα.