Ο Στυλιανίδης για τον εκλογικό θρίαμβο της Μέρκελ

Γραπτή δήλωση για τον εκλογικό θρίαμβο της Μέρκελ στο Βερολίνο έκανε ο θρακιώτης πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, που είχε αναλάβει και την ευθύνη για τις ελληνογερμανικές σχέσεις στην κυβέρνηση Σαμαρά. Αναλυτικά:

Η μεγάλη νίκη της Μέρκελ αποδεικνύει ότι ηγέτες με ξεκάθαρο σχέδιο για την πατρίδα τους, που μιλούν με ειλικρίνεια στο λαό τους κερδίζουν την εμπιστοσύνη του.
Το ιστορικά υψηλότερο ποσοστό της CDU δε μείωσε το πνεύμα συνεργασίας ή την ευθύτητα στην επικοινωνία μεταξύ των κομμάτων.
Η πρώτη μάλιστα διαβούλευση των ηγετών έγινε ζωντανά ενώπιον της τηλεόρασης κάτι που συνιστά Ευρωπαϊκή πρωτοπορία πολιτικής ωριμότητας.
Αν αύριο προκύψει μεγάλος συνασπισμός δε θα δούμε θεαματικές μεταβολές για την Ελλάδα.
Πολλά θα εξαρτηθούν και από τη δική μας συνέπεια, αποτελεσματικότητα και έξυπνη διαπραγμάτευση.
Είναι πάντως σημαντικό ότι δεν φαίνεται να εισέρχονται στο Γερμανικό Κοινοβούλιο οι Ευρωσκεπτικιστές.
Αυτό θα ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα για την Ελλάδα και η απαρχή προβλημάτων για την Ευρώπη.
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έχει χρέος να παρουσιάσει ότι έχει κάνει, να προτάξει ζητήματα κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, να αναδείξει κινδύνους και δυνατότητες και να διεκδικήσει μια πολιτική στροφή στην πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη, συνειδητοποιώντας ότι το κύριο βάρος της ανάκαμψης θα πρέπει να το σηκώσουν οι ίδιοι οι Έλληνες.
Η επιστροφή της αυτοπεποίθησης και της ελπίδας, ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός και επιμονή στην ουσιαστική πολιτική, θα μας επαναφέρουν στη θέση που μας αξίζει ως Έθνος και ως Κράτος.