Βρέθηκε μια ανάσα από την Ξάνθη, έρχεται στα Πηγάδια ως αντίπαλος…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Η αποκάλυψη του Άρη στις πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος είναι ο Ηλίας Σταυρόπουλος. Ένα μεγάλο ταλέντο, που ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Πρωτέα Ευόσμου, βρέθηκε μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ αλλά και την Ξάνθη, όμως κατέληξε στον Αρη και θα τεθεί αντιμέτωπος της θρακιώτικης ομάδας στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής.

 

Η εφημερίδα «Goal» παρουσίασε πρόσφατα ένα αφιέρωμα στη μέχρι τώρα διαδρομή του πιτσιρικά που αυτή τη στιγμή (σε μια περίοδο που ακόμη ο Αρης ψάχνει τον βηματισμό του) είναι ό,τι καλύτερο έχουν να παρουσιάσουν οι «κίτρινοι» απέναντι στην Ξάνθη, αφού στις πρώτες 4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει αφήσει πολύ καλή εικόνα με τις εμφανίσεις του εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Ηλίας Σταυρόπουλος γεννήθηκε στις 6 Απριλίου του 1995 και σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Πρωτέα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. «Εξαιρετική περίπτωση ο Ηλίας, φοβερά ώριμο παιδί. Επαιζε πάντα σε μεγαλύτερες κατηγορίες πριν από την ηλικία του. Ενώ ήταν στο προπαιδικό οι προπονητές τον έβαζαν να αγωνίζεται και στο παιδικό, μόλις η ηλικία του ήταν για παδικό αυτός μπορούσε να σταθεί και στο εφηβικό» λέει ο Νίκος Κατσάλης, πρόεδρος των Ακαδημιών του Πρωτέα.

«Ξεκίνησε από τα τζούνιορ, δουλέψαμε πολύ μαζί του και σε ατομικό επίπεδο. Η Ακαδημία χρησιμοποιεί πολλά στοιχεία και από τακτικές που ακολουθούνται στο μπάσκετ σε ό,τι αφορά την προπόνηση σε ατομικό επίπεδο όπως είναι το θέμα της μυϊκής ενδυνάμωσης. Ενώ ήταν έφηβος έδειχνε ήδη έτοιμος για το επόμενο βήμα. Επαιξε για μια χρονιά Α” τοπικό Θεσσαλονίκης στο Φίλυρο που διεκδίκησε την άνοδο στα μπαράζ. Αν και μικρός καθιερώθηκε αμέσως στην 11άδα». Ο κ. Κατσάλης επίσης τόνισε: «Η Ακαδημία μας έχει μια συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και μάλιστα ο Σταυρόπουλος έκανε κάποιες προπονήσεις εκεί, όμως κρίθηκε πως δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Πράγματι ο ΠΑΟΚ είχε εκείνη την εποχή πολλά παιδιά σε αυτές τις θέσεις. Δοκιμάστηκε και στην Ξάνθη, όμως τελικά κατέληξε στον Αρη. Καμιά φορά το τάιμινγκ που λέμε παίζει σημαντικό ρόλο σε μια καριέρα».

Αυτός που τον είδε από τον Αρη και έκρινε ότι το παιδί αυτό μπορεί να προσφέρει και αξίζει να του δοθεί ευκαιρία ήταν ο Νίκος Πασιαλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωτέας παραχώρησε τον Σταυρόπουλο με ελευθέρας στον Αρη καθώς αρχή της Ακαδημίας είναι να βοηθάει τους παίκτες και να μην μπαίνει εμπόδιο στην καριέρα τους με απαιτήσεις. Ο Σταυρόπουλος υπέγραψε 4ετές επαγγελματικό συμβόλαιο στον Αρη με 1,5 εκατ. ευρώ ρήτρα.

Με την ομάδα του Πρωτέα στο πρόσφατο παρελθόν ο Ηλίας Σταυρόπουλος πανηγύρισε αρκετές επιτυχίες όπως την κατάκτηση του προπαιδικού πρωταθλήματος το 2007. Οι προπονητές του τον περιγράφουν ως μια «ήρεμη δύναμη» στο γήπεδο. «Είναι πολύπλευρο ταλέντο, διαθέτει ηγετικές ικανότητες χωρίς να το φωνάζει, είναι σοβαρός και πειθαρχημένος, μια ήρεμη δύναμη που βελτιώθηκε σταδιακά πολύ μέσα από την ατομική προπόνηση. Σε εμάς έπαιζε ως 10άρι, ήταν η ψυχή της ομάδας, μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί μελλοντικά και στον Αρη» λέει ο πρόεδρος του Πρωτέα, Ν. Κατσάλης.

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός αποφοίτησε μόλις πέρυσι από το Λύκειο: «Σχολείο πήγε εδώ στον Εύοσμο κι από όσο θυμάμαι ήταν και καλός μαθητής, συμπαραστάτης του ήταν και είναι η οικογένειά του, εξαιρετικοί άνθρωποι, ενώ έχει κι έναν μεγαλύτερο αδελφό. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχει καλή πρόοδο και να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται» καταλήγει ο κ. Κατσάλης, που ως πρόεδρος του Πρωτέα προγραμματίζει μια εκδήλωση προκειμένου να βραβεύσει τον Ηλία Σταυρόπουλο.