Η απάντηση του Φράγκου στην πρόταση ανάληψης της προεδρίας του ΠΑΟΚ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ο κομοτηναίος πρώην υπουργός Άμυνας Φραγκούλης Φάγκος μίλησε στη διαδικτιακή εκπομπή superBALL για το πλάνο του Ιβάν Σαββίδη, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στον Χουμπ Στέφενς για τις επιλογές του.

Σε ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έτσι να έχουμε μια θρακιώτιλη διαδοχή, καθώς τώρα στην συγκεκριμένη θέση είναι ο Ζήσης Βρύζας, ο κ. Φράγκος απάντησε: “Σας λέω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Θα είμαι κοντά στην ομάδα επειδή είμαι φίλαθλος του ΠΑΟΚ, μου αρέσει το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός, αλλά μέχρις εκεί. Εγώ γνωρίζω άλλα πράγματα όπως την τέχνη του πολέμου και την εθνική άμυνα. Σε αυτά μπορώ να αποδώσω. Δεν είμαι, όμως, ο κατάλληλος για να γίνω πρόεδρος”.

Δεν έλειψε η ερώτηση για το πώς βλέπει το πλάνο Σαββίδη:Πιστεύω ότι εάν γίνει με προγραμματισμό, μπουν οι προτεραιότητες και φύγει το άγχος του χρέους, τότε σταδιακά ο Ιβάν Σαββίδης θα προχωρήσει στην υλοποίησή του. Όλα αυτά με μία επιφύλαξη γιατί προηγείται η αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους. Ελπίζω να μην γίνει κάτι διαφορετικό, να επενδύσει και να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας. Εγώ εκτιμώ ότι η πρόταση του κ. Σαββίδη έχει και ρεαλισμό. Δεν αρέσει σε κανέναν όταν τα 11.000.000 ευρώ γίνονται 33.000.000. Εάν η πρόταση προχωρήσει τη βλέπω σαν μια πρωτοποριακή κίνηση για τη συγκέντρωση εσόδων, την έξοδο των Ελλήνων από τον Τειρεσία και τον ορθοποδισμό τους“.

Σε σχέση με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στον προπονητή: Ναι μεν έχουμε πρόβλημα στη διαχείριση και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά επί παραδείγματι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, ο κ. Σάντος, χρησιμοποιεί τον Κατσουράνη ως “οκτάρι”. Ο ΠΑΟΚ παίζει συνεχώς με λάθος τρόπο. Για παράδειγμα στο ματς με την Σαχτιόρ οι αμυντικοί ήταν πάνω από 1.90 και εμείς κάναμε σέντρες, ενώ έπρεπε να παίζουμε με κάθετες μπαλιές. Πλην του Κατσουράνη ποιος μπορεί να το κάνει αυτό; Τον χαραμίζουμε ως σέντερ μπακ. Δεν έγινε η κατάλληλη προετοιμασία για την εξεύρεση των εργαλείων. Από την αρχή θέλαμε “δεκάρι” και λίμπερο – δεν τους πήρε. Ο Κατσικάς είναι ένας καλός παίκτης, ο Ιντζίδης δόθηκε δανεικός… Χρησιμοποιούμε τον Κατσουράνη σε ρόλο στόπερ και δεν μπορούμε να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα. Γίνονται τρομερά λάθη όσον αφορά τη χρησιμοποίηση των παικτών.

Τέλος, σε ερώτηση για τον Πάμπλο Γκαρσία, ο κομοτηναίος στρατηγός απάντησε: Επειδή τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν αρχηγός της ομάδας και πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει αξιοπρεπώς. Να του δοθούν οι δυνατότητες να εμφανιστεί μερικές φορές στους αγαπημένους του φιλάθλους, εφόσον φυσικά το κρίνει και ο προπονητής. Θέλω να πω ότι η προηγούμενη παρατήρηση για το αγωνιστικό σκέλος δεν ήταν κακώς εννοούμενη. Για παράδειγμα ο Πάμπλο Γκαρσία σηκώθηκε για προθέρμανση στην Βέροια, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. Θα μπορούσε να παίξει για 30 λεπτά, δεδομένου ότι το σκορ ήταν 2-0. Εξάλλου έχει δώσει δείγματα γραφής ότι ήταν παιχταράς – αγωνίστηκε σε Ρεάλ κτλ“.