Γερμανός ο νέος προπονητής της Ξάνθης! Ανακοινώθηκε μετά το ματς με τον Άρη!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Για ένα μόνο (νικηφόρο) παιχνίδι έμελε να κάτσει στον πάγκο της Ξάνθης ως πρώτος προπονητής ο Νίκος Κεχαγιάς. Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου, νεός προπονητής της Skoda αναλαμβάνει ο Ράινερ Μάουρερ.

Ο Γερμανός τεχνικός ουσιαστικά θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, στην θέση του Νίκου Καραγεωργίου που παραιτήθηκε προ δεκαημέρου, μετά την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό.

«Νέος προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗ είναι ο Ράινερ Μάουρερ», αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην ιστοσελίδα της ομάδας, σε λιτή ανακοίνωση που ανέβξκε αμέσως μετά.

Ο 53χρονος κόουτς είναι γνωστός στους έλληνες φιλάθλους από το πέρασμά του από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ το 2006, ενώ στην συνέχεια έκανε πέρασμα από τις ομάδες της Ρόδου και της Καβάλας.

Κατά συνέπεια, γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, καθώς έχει βρεθεί για τέσσερα χρόνια σε πάγκους ελληνικών ομάδων. Εχει γεννηθεί στις 16 Φεβρουαρίου του 1960, ενώ τα προηγούμενα τρία χρόνια είχε καθίσει στον πάγκο της Μόναχο 1860, στην οποία ήταν τεχνικός για άλλα τρία χρόνια, πριν έρθει στη χώρα μας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάουρερ είναι επιλογή του σκάουτερ της Ξάνθης Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος γνωρίζει καλά τη γερμανική αγορά και έκανε την σχετική πρόταση στον ιδιοκτήτη της ομάδας Χρήστο Πανόπουλο. Ο 53χρονος κόουτς δεν βρίσκεται στην Ξάνθη, αλλά αναμένεται άμεσα στην πόλη, ίσως και την Τρίτη (24/9).