Το πρωτάθλημα αρχίζει! Εντός στην πρεμιέρα Έβρος και Κόσμιο (ζωντανά από ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας αρχίζει! Αλλαγμένο, με 96 ομάδες να συμμετέχουν και να έχουν χωριστεί σε έξι ομίλους, με ξεχωριστή αίγλη αφού συμμετέχουν πρώην πρωταθλήτριες ομάδες όπως η ΑΕΚ αλλά και η Λάρισα, αλλά και με ισχυρή θρακιώτικη συμμετοχή. Ο Έβρος Σουφλίου και ο ΠΑΟ Κοσμίου είναι οι δύο εκπρόσωποι της Θράκης στον Α’ Όμιλο, αλλά και ο γειτονικός Νέστος Χρυσούπολης έχει ομάδα που κατά το ήμισι αποτελείται από θρακιώτες παίκτες, θρακιώτη προπονητή, ακόμα και θρακιώτες παράγοντες.

Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που πάντα συγκινεί και το οποίο φέτος συγχωνεύει την πρώην Δ’ Εθνική που καταργήθηκε με την Football League 2, αποτελώντας το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα των κατά τόπους ΕΠΣ και τα επαγγελματικά της Super και Football League. Οι ομάδες της Θράκης ξεκινούν τον μαραθώνιο με στόχους σε πρώτη φάση την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Άλλωστε, περίπου οι μισές από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν, ενώ μόνο μία θα ανέβει, η πρώτη, θέση για την οποία πολλοί εκτιμούν ότι απόλυτο φαβορί στην περίπτωση του ομίλου της Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι η ιστορική ομάδα του Πανσερραϊκού.

Στην πρεμιέρα ο Πανσερραϊκός υποδέχεται το Νέστο Χρυσούπολης. Οι δύο εκπρόσωποι της Θράκης ξεκινούν εντός έδρας. Ο Έβρος Σουφλίου αντιμετωπίζει τα Μουδανιά από την Χαλκιδική, στις 16:30, ώρα κοινής έναρξης όλων των αγώνων. Φιλοδοξεί να ξεκινήσει με το δεξί και να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις που άφησε ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Ακροπόταμο. Ο ΠΑΟ Κοσμίου από την πλευρά του, με ανεβασμένη ψυχολογία από την πρόκριση στα πέναλτι επί του Μακεδονικού στην Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή, φιλοξενεί το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, σε έναν αγώνα που θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα από τους υπόλοιπους, στις 16:00, λόγω της αναμέτρησης του Πανθρακικού που ακολουθεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου: ΠΑΟ Κοσμίου – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Αγροτικός Αστέρας – Κιλκισιακός, Διγενής Λακκώματος – Εθνικός Σιδηροκάστρου, Πανσερραϊκός – Νέστος Χρυσούπολης, Αρης Ακροποτάμου – Μακεδονικός, Εβρος Σουφλίου – Μουδανιά, Εθνικός Αγιονερίου – Δόξα Πετρούσας, Ορφέας Ελευθερούπολης – Ηρακλής Αμπελοκήπων. Για να δείτε ποιοι διαιτητές διευθύνουν το κάθε παιχνίδι, κάντε κλικ ΕΔΩΑπό εκεί και πέρα, από τους υπόλοιπους ομίλους, ξεχωρίζει ασφαλώς η αναμέτρηση της ΑΕΚ στο γήπεδο της Φυλής στην Αθήνα με τον Μανδραϊκό. Μάλιστα, στην αποστολή της ΑΕΚ μετέχουν ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Βαγγέλης Πλατέλλας και και αλεξανδρουπολίτης αμυντικός Σταύρος Σταθάκης, που αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν ενδεκαδάτοι.

Το ThrakiSportS, πάντα κοντά στις ομάδες, τους αθλητές και τους φιλάθλους της Θράκης, θα μεταδώσει ζωντανά τους αγώνες που ενδιαφέρουν τις ομάδες της Θράκης. Ο Νίκος Γκούντλης θα βρίσκεται στο Σουφλί και ο Γιάννης Κεσόπουλος από την Κομοτηνή θα μας ενημερώνουν άμεσα για τις αναμετρήσεις των ομάδων του Έβρου και του Κοσμίου αντίστοιχα, ενώ παράλληλα θα μαθαίνετε για την εξέλιξη και στα υπόλοιπα παιχνίδια που ενδιαφέρουν τους φιλάθλους της περιοχής μας.