Οι Θρακιώτες συμφωνούν για τον τελικό του Ευρωμπάσκετ: δίκαιη πρωταθλήτρια η Γαλλία, ηγέτης ο Τόνι Πάρκερ!!!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Στην τρίτη συμμετοχή της σε τελικό Ευρωμπάσκετ, η Γαλλία του Τόνι Πάρκερ πανηγύρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της, καθώς διέσυρε τη Λιθουανία με σκορ 80-66. Εντυπωσιακό 31-12 στο β’ δεκάλεπτο για τους “τρικολόρ”, που είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Νικολά Μπατούμ, αλλά κορυφαίο τον Τόνι Πάρκερ, που αναδείχθηκε MVP όλης της διοργάνωσης.

Το ThrakiSportS απευθύνθηκε στους προπονητές των τριών ομάδων που εκπροσωπούν την Θράκη στα εθνικά πρωταθλήματα και ζήτησε ένα σχόλιό τους για τον τελικό και γενικά για την διοργάνωση. 

“Aπόλυτα δίκαιο το χρυσό για την Γαλλία η οποία μην ξεχναμε οτι απέκλεισε και την μεγάλη Ισπανία στον ημιτελικο“, σχολίασε ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, που έσπευσε αμέσως μετά το φιλικό της Ασπίδας Ξάνθης με την Ελευθερούπολη να παρακολουθήσει από την τηλεόραση τον μεγάλο τελικό. “Ήταν φοβερό το 2ο δεκάλεπτο για τους τρικολορ, που βρέθηκαν πάντως γενικά σε τρομερή μέρα και φάνηκε ότι το ήθελαν περισσοτερο”.

Ανάλογη και η εκτίμηση του Στέφανου Βουτσά, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης: “Απόλυτα δίκαιη επικράτηση, καθώς η Γαλλία έδειξε ότι ήταν πιο δεμένη ομάδα σε όλο το τουρνουά, έχοντας εξαιρετική άμυνα και έναν μεγάλο ηγέτη που ακούει στο όνομα Τονι Πάρκερ και θα τολμούσα να πω ότι αγγίζει τον μύθο του Νίκου Γκάλη της σύγχρονης εποχής. Ήταν μια ομάδα μόνος του και δίκαια αναδείχθηκε MVP όλου του τουρνουά”, προσθέτει ο κομοτηναίος προπονητής του Εθνικού.

“Ο Μπατουμ στο πρώτο ημιχρονο ηταν εκπληκτικός και με πολύ καλή απόδοση ήταν και οι ψηλοί των Γάλλων. Όμως ο σεβασμός αξίζει στον ΜΕΓΑΛΟ Πάρκερ που πάντα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα της χώρας του και είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας”, τονίζει από την πλευρά του ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.

Ο τεχνικός της Ασπίδας προσθέτει: “Πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ με ρωτήσατε ποιές ομάδες βλέπω στα μετάλλια. Είχα πει Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία και Ελλάδα. Δυστυχώς η Εθνική μας έμεινε έξω όχι μόνο απ΄ τα μετάλια αλλά και από την οκτάδα. Ήταν η δυσάρεστη έκπληξη αυτού του τουρνουά. Ευχάριστες για εμένα ήταν η Ουκρανία του μεγάλου Φρατέλi, που κανείς δεν την περίμενε, καθώς και η νεανική Σερβία, που για μένα ήταν τυχερή που έπαιξε χωρίς τον Τεόντοσιτς”.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Βουτσάς σχολιάζει: “Για εμένα η Εθνική θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο βάθρο, είχε την ποιότητα, αλλά στάθηκε άτυχη. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, κυρίως όμως είχαμε κακή ψυχολογία μετά την ήττα από τους Φινλανδούς που ήταν εκτός προγράμματος και νομίζω ότι μας επηρέασε περισσότερο από ό,τι έπρεπε. Κρίμα που μείναμε εκτός οκτάδας και Μουντομπάσκετ, δεν μας άξιζε ο πρόωρος αποκλεισμός αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πυροβολούμε την ομάδα για ένα κακό αποτέλεσμα που οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες και ποτέ μόνο σε έναν”.

Στην αποτυχία της Εθνικής Ομάδας στέκεται και ο προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή Νεοκλής Λεμονίδης, σε ερώτηση για την έκπληξη του τουρνουά. “Η δυσάρεστη σίγουρα ήμασταν εμείς και ο πρόωρος αποκλεισμός. Ευχάριστη ήταν η Ουκρανία του Φρατέλι που προκρίνεται για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όσο για τον τελικό; Δίκαια νίκησε η Γαλλία. Και επίσης, δικαιότατα έφτασαν αυτές οι δύο ομάδες στον τελικό. Αυτές, η Ισπανία που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και από κοντά η οικοδέσποινα Σλοβακία ήταν οι ομάδες που έπαιξαν το πιο γρήγορο και σύγχρονο μπάσκετ”.