Διακόπηκε η δίκη των συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορείας στην Κομοτηνή

Διακόπηκε για την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, η δίκη στο αυτόφωρο Δικαστήριο Κομοτηνής, των δύο συλληφθέντων που συμμετείχαν στο πρόσφατο αντιφασιστικό συλλαλητήριο. 

Ο ένας εκ των δυο των συνηγόρων υπεράσπισης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην δίκη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων και ζητήθηκε αναβολή. Η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν έκανε δεκτό το αίτημα και διέκοψε την δίκη για την Δευτέρα στις 12:30 μμ.  

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της αντίστασης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς σύμφωνα με τους αστυνομικούς έφεραν μαζί τους ξύλινες σημαίες, τις οποίες μετέτρεψαν σε ρόπαλα.  

Να σημειωθεί πως οι δύο κατηγορούμενοι έχουν λευκό ποινικό μητρώο, ενώ υπάρχουν αρκετά κενά στις καταθέσεις των τριών αστυνομικών στην δικογραφία, οι οποίο θα καταθέσουν ως μάρτυρες στο Δικαστήριο.  

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν σε ξεχωριστά σημεία του συλλαλητηρίου, αμέσως μετά την ρίψη χημικών από δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες φυλούσαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή και την σύγκρουση που ακολούθησε.  

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής όλες αυτές τις ημέρες, βρίσκεται πλήθος κόσμου που συμπαραστέκεται στους συλληφθέντες, ενώ δυναμική είναι και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

 

Πηγή: http://left.gr  και  http://www.inpost.gr