Δεύτερη επικράτηση του Εθνικού επί του Άρη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης σε φιλικό, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου, επικράτησε με 3-1 του Άρη, όπως ακριβώς συνέβη και στο παιχνίδι της Παρασκευής ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Για τον Εθνικό δεν αγωνίστηκαν οι Γραμματικάκης, Χρηστουηλίας και Σιδηρόπουλος και έπαιξε ως βασικός πασαδόρος ο “μικρός” Σταύρος Κασαμπαλής. Από πλευράς Άρη δεν έπαιξε μόνο ο Κουτσονίκας, από τους παίκτες που ταξίδεψαν στον Έβρο. Στο πρώτο σετ ο Εθνικός με βασικό τον Κασαμπαλή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να επικρατήσει με σχετική ευκολία 25-19.

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο σετ με τον Άρη να το κερδίζει με 22-25, έχοντας ως όπλα του τους άσσους και τα μπλοκ. Οι “μπλε” αφυπνίστηκαν στο τρίτο σετ και με καλή άμυνα και επιθέσεις κυρίως από τους Ανέστη Δαλακούρα και Ράιτς έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 25-14. Το τέταρτο σετ δεν είχε ανατροπές, αφού ο Εθνικός έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του επικράτησε με 25-19.

Το καλό μπλοκ του Εθνικού στο παιχνίδι, όπως επίσης και η σωστή αμυντική λειτουργία έκριναν σε πολύ μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση, που όπως συμβαίνει με όλα τα φιλικά προσφέρεται πρωτίστως για να βγάλουν συμπεράσματα οι προπονητές.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Ράιτς, Παπάζογλου, Ανδρεάδης, Αν.Δαλακούρας, Μιγιαήλοβιτς, Kασαμπαλής / Δαρίδης (λ)Κ.Δαλακούρας, Κοντοστάθης (λ), Κυριακίδης

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κυριάκου): Χαριτωνίδης, Αρμενάκης, Ρόλιτς, Ντίνας, Παπαδημητρίου, Χατζηπαραδείσης / Τσοπάνογλου (λ), Ίλιτς, Ναζίρης, Γάτσης, Μαστοράκης