Ηττα με 84-66 του ΠΑΟΚ από ομάδα της Α2 Τουρκίας στην Αδριανούπολη!

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Ένα κακό πρώτο πεντάλεπτο στην 4η περίοδο ήταν αρκετό για να γνωρίσει την βαριά ήττα με 84-66 ο ΠΑΟΚ από την Ουτσάκ στο τουρνουά της Ολίν Εντιρνέ που ξεκίνησε στην Αδριανούπολη. Και ας ήταν το σκορ στο τέλος του τρίθτου δεκαλέπτου 57-54.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουτσάκ μέχρι πριν μερικούς μήνες ήταν ομάδα της Α2 Κατηγορίας της Τουρκίας, νεοφώτιστη πλέον στη μεγάλη κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το πρώτο του καλάθι τρία λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, στο διάστημα στο οποίο η Ουτσάκ προηγήθηκε 5-0. Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν και το ματς έγινε ντέρμπι. 15-14 το πρώτο δεκάλεπτο και  28-31 για τον ΠΑΟΚ το ημίχρονο, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με την τουρκική ομάδα προηγούμενη με 57-54 χάρη σε τρίποντο του Χατσίεβα με την λήξη. Μάλιστα ο παίκτης της Τουρκικής ομάδας απάντησε σε τρίποντο και φάουλ του Χαραλαμπίδη που ήταν στα τρία πρώτα δεκάλεπτα ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 12 πόντους.

Ωστόσο στην τέταρτη, τελευταία και κατά συνέπεια πιο κρίσιμη περίοδο περίοδο ο ΠΑΟΚ κατέρευσε. Στο 35΄ βρέθηκε πίσω με 74-59 βιώνοντας εις βάρος του σερί 20-5 με Χατσίεβα και Ηουόρεν οδηγούς και εκεί τελείωσαν όλα. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 11 τρίποντα και εκεί ήταν το βασικό πρόβλημα. Ωστόσο έτσι και αλλιώς για αυτό γίνονται τα φιλικά τουρνουά, για να εντοπιστούν οι ατέλειες και να διορθωθούν. Ωστόσο η έκταση της ήττας δημιουργεί προβληματισμούς, δεδομένου ότι πρόκειται για ομάδα νεοφώτιστη στην γειτονική χώρα.

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει άλλα δύο παιχνίδια στο τουρνουά της Ολίν Εντιρνέ στην Αδριανούπολη το Σαββατοκύριακο.

ΠΑΟΚ: D.J. Cooper 12 (1), Χαραλαμπίδης 12 (1), Payne 2, Τσόχλας 3, Δέδας 9 (3), Μαργαρίτης 8, Μπόγρης 7, Κασελάκης 2, Τσαϊρέλης 11, Κόνιαρης.

USAK: Warren 21 (3), Haciyeva 20 (4), Surucu, Turna, Carter, Zupan 8, Balto, Saruhan 6 (2), Yildirim 8, Holamn 15, Sevinc 6 (2).