Φιλική νίκη του Εθνικού με 3-1 επί του (ταλαιπωρημένου) Άρη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Σε έναν φιλικό αγώνα που ξεκίνησε με περισσότερη από μία ώρα καθυστέρηση λόγω καθυστερημένης άφιξης του Άρη και έληξε περίπου μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικράτησε με 3-1 σετ της λαβωμένης και ταλαιπωρημένης ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Οι “κίτρινοι” ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι βγάζοντας εκτός παιχνιδιού πολλά από τα ατού της ομάδας της Αλεξανδρούπολης. Έτσι κατάφεραν να επικρατήσουν με 25-18 στο πρώτο σετ. Από το δεύτερο και έπειτα, όμως, ο Εθνικός άρχισε τη δική του αντεπίθεση. Αρχικά ισοφάρισε σε 1-1 σετ με σκορ 25-16 στο δεύτερο σετ. Έχοντας ως ηγετική φυσιογνωμία τον Σέρβο ακραίο Μιγιαΐλοβιτς, ο Εθνικός άλλαξε τη ροή του αγώνα, αφού κέρδισε άνετα και το τρίτο σετ με 25-15.

Ο Εθνικός έδειξε ότι διαθέτει μια πολύ δεμένη ομάδα, κάτι που πιστοποιήθηκε στο τέταρτο σετ, όπου στα σημεία νίκησε τον Άρη με 25-23. Θέληση, εμπειρία και ψυχραιμία έκριναν τον αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να εμφανίζουν αρκετά κενά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι τους, αλλά και σημάδια κόπωσης από το ταξίδι που προηγήθηκε.

Ο Εβρίτης λίμπερο Γκαράς, όπως και ο ακραίος Κυριακίδης έλειψαν λόγω τραυματισμού από την αναμέτρηση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Επίσης, ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη, αλλά δεν αγωνίστηκαν την Παρασκευή οι Κουτσονίκας και Μαστοράκης.

Για τον Εθνικό εκτός από τη βασική επτάδα, έπαιξαν ο Δημήτρης Γραμματικάκης και ο Κώστας Δαλακούρας. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο τέταρτο σετ δεν αγωνίστηκαν καθόλου ο Παπάζογλου από τον Εθνικό, καθώς και οι Αρμενάκης, Χαριτωνίδης από πλευράς Άρη.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί και δέυτερη φιλική αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στις 4:00 το απόγευμα στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης. Η είσοδος για το φίλαθλο κοινό της πόλης θα είναι και πάλι ελεύθερη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Ράιτς, Σιδηρόπουλος, Παπάζογλου, Ανδρεάδης, Αν.Δαλακούρας, Μιγιαήλοβιτς / Δαρίδης (λ), Γραμματικάκης, Κ.Δαλακούρας.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κυριάκου): Χαριτωνίδης, Αρμενάκης, Ρόλιτς, Ντίνας, Γάτσης, Παπαδημητρίου / Τσοπάνογλου (λ), Ίλιτς, Ναζίρης, Χατζηπαραδείσης.