Βασικός ο Σιώπης στο 0-0 Ολυμπιακού – Παρί για το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Μπορεί ο Μανώλης Σιώπης να έφυγε από τον Ολυμπιακό και να αγωνίζεται δανεικός στον Πλατανιά, όμως ο αδερφός του Δημήτρης παραμένει στην ομάδα του Πειραιά και μάλιστα αγωνίστηκε ως βασικός την Τετάρτη στην πρεμιέρα του Youth League (Champions League Νέων) της UEFA με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Φέτος διεξάγεται ένα παράλληλο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων με το κανονικό, όπως ακριβώς διεξάγεται και το πρωτάθλημα Κ20 της Σούπερ Λίγκας. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον όμιλο τις Παρί, Αντερλεχτ και Μπενφίκα. ΉΔη το πρώτο ματς δόθηκε στο Καραϊσκάκη. Οι Νέοι του Ολυμπιακού έκαναν καλή εμφάνιση απέναντι στην Παρί, αλλά έμειναν στην ισοπαλία 0-0. Μπροστά σε περίπου 800 φιλάθλους, οι παίκτες του Μπερντ Στορκ έδειξαν ότι όπως και πέρυσι στο NextGen Series, έτσι και φέτος στην UEFA Youth League, έχουν αρκετά να προσφέρουν.

Ο Δημήτρης Σιώπης αγωνίστηκε στα άκρα, δεξιά, στην διάταξη 4-4-1-1 που παρέταξε ο Στορκ, η οποία γινόταν 4-2-3-1 στην άμυνα και 4-4-2 στην επίθεση. Στο 16’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Βέργος με τον Σιώπη έκαναν ωραίο συνδυασμό, με τον πρώτο να περνάει με τακουνάκι την μπάλα στον Παπασαββ και εκείνος μέσα από την περιοχή να πλασάρει στο δοκάρι!

Στο 59’, οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο πάγκος της ομάδας μας διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε ανατροπή του Σιώπη από τον Κιπρέ, μέσα στην περιοχή. Στο 74’ ο Σιώπης και πάλι απείλησε με σουτ την εστία του Ντεσκάμπ, αλλά ήταν για λίγο άστοχος. Γενικά, ο Εβρίτης είχε εξαιρετική απόδοση και όλα δείχνουν ότι με δουλειά και θέληση μπορεί να φτάσει ψηλά, όπως και ο αδερφός του. Ωστόσο, παρά τις φάσεις που δημιουργήθηκαν το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ19 (Μπερντ Στορκ): Στρέζος, Γκούτσιος, Βατουσιάδης, Βλάχος, Σωτηράκος, Βούρος, Σιώπης, Παπασάββας (79’ Λάτσι), Βέργος (78’ Ιγνατίδης), Γιάνκοβιτς, Πασαλίδης (46’ Μαργαρίτης).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ Κ19 (Λοράν Μπναντέι): Ντεσκάμπ, Λαμπέζ (61’ Ογκουστέν), Κιμπέμπε, Μπατουμπινσικά, Κιπρέ, Ντεμονβί (77’ Μαβενζί), Ρομίλ, Μπαμπόκ, Φαράντ (74’ Μεϊτέ), Λατούρ, Ντιακιέζ.